Διάδρομοι και Ψίθυροι

ΟΠΑΠ: Ισχυρά έως εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα του Οργανισμού από εγχώριους και ξένους οίκους. Στην πράξη θα δούμε εάν έχει κι άλλο «δρόμο» το χαρτί.

Motor Oil: Δύσκολο πρώτο τρίμηνο περιμένει η Merrill Lynch και ως εκ τούτου μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα προσδοκώμενα κέρδη της μετοχής για φέτος κατά τουλάχιστον 25%. Και την ίδια ώρα διατηρεί τη σύσταση για τη μετοχή (σε ουδέτερη), ενώ παράλληλα αυξάνει την τιμή-στόχο στα 9,05 ευρώ. Άβυσσος η ψυχή του αναλυτή…

Σύμπνοια αναλυτών και συστάσεων για τον τίτλο της Fourlis. Από τη μια η Citigroup που έκανε λόγο για «μη ικανοποιητικά» αποτελέσματα και υποβαθμίζει τη σύστασή της για το χαρτί (από «αγορά» σε «διακράτηση») μειώνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 9,3 ευρώ (από 9,5 ευρώ). Εκεί κάπου ήρθε να… συμφωνήσει με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank που ομοίως κάνει λόγο για χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, αλλά διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 9,3 ευρώ.

Tην έκπληξη των τελευταίων εβδομάδων έκανε η HSBC, η οποία στην τελευταία έκθεσή της δίνει -όπως λέει χαρακτηριστικά- «ψήφο εμπιστοσύνης στα small caps», δηλαδή στις μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης! Παράλληλα οι αναλυτές της εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, αφού υποστηρίζουν πως «οι αποδόσεις των μετοχών, αλλά και η ανάπτυξη της κερδοφορίας των εισηγμένων, θα μας εκπλήξουν θετικότατα».

O κλάδος των telecoms μοιάζει να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών για το προσεχές διάστημα. Ερώτημα όμως είναι το κατά πόσον αυτό μπορεί να αφορά όλους εμάς, αφού πέρα από το γεγονός πως συνήθως τα «καλά νέα» τα μαθαίνουν οι ιδιώτες μικροεπενδυτές κατόπιν εορτής, δύσκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς το ότι μέχρι στιγμής οι δύο τίτλοι – πρωταγωνιστές του κλάδου το τελευταίο διάστημα έχουν «τρέξει» για τα καλά. Συγκεκριμένα, ο τίτλος της Forthnet ξεπέρασε το +84% μόνο τον τελευταίο μήνα και αυτός της Hellas on Line κερδίζει πάνω από 50% από την αρχή του έτους. Οπότε;


Σχολιάστε εδώ