Βελτίωση της κερδοφορίας στόχος των ΕΛΤΑ για το 2009

Κέρδη για δέκατη συνεχή χρήση και αύξηση του κύκλου εργασιών του, παρουσίασε ο Όμιλος ΕΛΤΑ στην οικονομική χρήση 2008.

Το 2008 ήταν έτος ορόσημο για τα ΕΛΤΑ, όχι μόνο γιατί συμπληρώθηκαν 180 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στη χώρα, αλλά και γιατί

ολοκληρώθηκε το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της εταιρείας, το μεγαλύτερο από την

ίδρυσή της.

Τα ενοποιημένα μεικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 49,3 εκατ. ευρώ από 51,5 εκατ. ευρώ το 2007. Τα μεικτά κέρδη της μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 43,9 εκατ. ευρώ έναντι 45,3 εκατ. ευρώ το 2007. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) παρέμειναν σταθερά στα 12 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν στο ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ από 9,8 εκατ. ευρώ το 2007. Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη μείωση του μερίσματος (κατά περίπου 5 εκατ. ευρώ) από τη συμμετοχή κατά 10% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η μείωση των μεικτών και καθαρών κερδών οφείλεται κυρίως στον μειωμένο ρυθμό αύξησης των εσόδων ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης από το καλοκαίρι του 2008 και μετά.

Το 2009 είναι μια ακόμα κρίσιμη χρονιά για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τον διεθνή ταχυδρομικό κλάδο. Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2009 δείχνουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των παρεχόμενων

υπηρεσιών και επιβεβαιώνουν ότι είναι εφικτή τόσο η επίτευξη οργανικής ανάπτυξης, όσο και συγκράτησης των λειτουργικών δαπανών, ώστε να βελτιωθούν η αποτελεσματικότητα και η κερδοφορία των ΕΛΤΑ ακόμη και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.


Σχολιάστε εδώ