Αμετροέπεια τηλεπερσόνων της ΝΕΤ

Κύριε Διευθυντά,
Στις 12 Μαΐου ε.ε. παρακολουθώ την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ με το δορυφορικό σύστημα. Γύρω στις 9 γίνεται λόγος ότι:
– Στη Βόρειο Ελλάδα τα κρούσματα καρκίνου είναι περισσότεροι απ’ ό,τι στη Νότιο Ελλάδα.
Ο ειδήμων εκ του διδύμου κ. Οικονόμου αποδίδει την αύξηση αυτήν των κρουσμάτων στο γεγονός ότι οι Βορειοελλαδίτες καταναλώνουν περισσότερο λιπαρά απ’ ό,τι στη Νότιο Ελλάδα που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο. Ως εδώ όλα καλά. Τώρα αρχίζουν τα άσχημα, αφού ερωτά τον έτερον του διδύμου κ. Λυριτζή:
– Τι καρκίνο προτιμάς; Καρκίνο προστάτη; Καρκίνο εντέρου; Καρκίνο οστών; Καρκίνο… Δεν άφησε καρκίνο για καρκίνο λες και διαφήμιζε αυτοκίνητα, αναψυκτικά, απορρυπαντικά και άλλα καταναλωτικά αγαθά.
Δοθέντος ότι την εκπομπή αυτήν είναι φυσικό να την παρακολουθούν και καρκινοπαθείς και συγγενείς καρκινοπαθών, οι οποίοι υποφέρουν στο κρεβάτι του πόνου από τους αβάσταχτους πόνους της επάρατου ασθενείας, είναι βάβαιο πως ακούγοντας αυτήν την επιπολαιότητα και ελαφρότητα του κ. Οικονόμου περί επιλογής μορφής καρκίνου, το λιγότερο που θα έκαναν είναι να μαντάλωσαν την τηλεοπτική συσκευή. Εδώ στη χώρα μας δεν έχουμε ούτε κρούσμα της γρίπης Α και αναστατώθηκαν οι αρχές και οι εξουσίες, όταν στο Μεξικό με τους 80.000.000 κατοίκους σημειώθηκαν 19 θάνατοι και πανικοβλήθηκαν οι παγκόσμιες οργανώσεις υγείας.
Ο καρκίνος όμως θερίζει σε παγκόσμια κλίμακα και ίσως να έχουμε εθιστεί με το πρόβλημα αυτό, οπότε και δεν μας κάνει εντύπωση.

Ιωάννης Γ. Κιτσολάμπρος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Βουλγαρία


Σχολιάστε εδώ