Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ κάνει το ΚΚΕ!

Σε πανστρατιά καλεί το ΚΚΕ τα μέλη και τους φίλους του λίγο πριν από τις ευρωεκλογές προκειμένου να διασφαλιστεί η επανεκλογή του τρίτου ευρωβουλευτή του κόμματος αφού με τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά δεδομένα δεν θεωρείται σίγουρη.

Το ΚΚΕ εξέλεξε τρίτο ευρωβουλευτή στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004, όταν και σημείωσε το υψηλό ποσοστό του 9,5% αλλά σήμερα ακόμα και με αυτό το ποσοστό δεν εκλέγει τρίτο ευρωβουλευτή. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα σε αυτές τις ευρωεκλογές θα εκλέξει δύο λιγότερους (22 αντί για 24) λόγω της ανακατανομής που έγινε με την τελευταία διεύρυνση και την είσοδο νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να εκλεγεί τρίτος ευρωβουλευτής από το ΚΚΕ απαιτείται ποσοστό σε κάθε περίπτωση πάνω από το 10%, εξ ου και η πανστρατιά που κήρυξε η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα καλώντας να ψηφίσουν για πρώτη φορά το ΚΚΕ και όσοι είδαν ότι τα προηγούμενα χρόνια το κόμμα αντιστάθηκε και πάλεψε και μέσα στην Ε.Ε. και εάν δεν είχε αυτήν την παρουσία τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τους εργαζομένους. Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε στους ψηφοφόρους ότι «γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που δεν είναι κομμουνιστές μέχρι πού μπορούν να πάνε με το ΚΚΕ και μέχρι πού μπορούν να κρατήσουν τις δικές τους απόψεις» και τόνισε ότι αυτό που επείγει σήμερα είναι στις 8 Ιουνίου και στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα να υπάρχει ένα θεαματικά αλλιώτικο μήνυμα υπέρ του ΚΚΕ και να γίνει «μια καινούργια αρχή».

Βλέποντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο ΚΚΕ κάνουν λόγο για προσπάθεια διάφορων κύκλων να δημιουργήσουν ανάχωμα στην έκφραση του λαού πριμοδοτώντας σχήματα όπως οι Οικολόγοι- Πράσινοι ή ευνοώντας την αποχή. Επιδιώκουν, λένε, να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια για τη σημερινή κατάσταση με ψήφο στο ΚΚΕ, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι, παρά τις όποιες διαφορές τους με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αθροίζονται στις δυνάμεις του ευρωενωσιακού μονόδρομου ενώ ο ΛΑΟΣ αποτελεί «τσόντα» τους.

Στην κατεύθυνση της εκλογικής του ενίσχυσης στις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ κάνει άνοιγμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά σε αυτούς που «πίστεψαν το 1981 ότι το ΠΑΣΟΚ θα ρωτούσε τη γνώμη του ελληνικού λαού για την ένταξη στην τότε ΕΟΚ όπως ανέφερε προεκλογικά το πρόγραμμά του». Επίσης σε όλους εκείνους που αν και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ξεχάσει το σύνθημα «που μαζί λέγαμε στους δρόμους ”ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και σήμερα έχοντας την πικρή εμπειρία των πολέμων σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν προβληματίζονται και δεν έχουν πειστεί από το μοιρολατρικό και κινδυνολογικό κήρυγμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».

Στον Περισσό έχουν την εκτίμηση ότι τα δύο μεγάλα κόμματα προκειμένου να αποτρέψουν την αποδοκιμασία τους στις ευρωεκλογές, υποδαυλίζουν ακόμα και την αποχή, προτρέποντας με διάφορους τρόπους (ειδικά τους νέους) να πάνε στις παραλίες και όχι στις κάλπες. Για αυτό το τελευταίο διάστημα στις ομιλίες των στελεχών του καταγγέλλονται τέτοιου είδους απόψεις με το επιχείρημα ότι «δεν πρόκειται να μετρήσει η μη ψήφος. Μετράει η ψήφος. Δεν μετράει η μη ψήφος». Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τα ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ χαμηλά και τονίζουν: «Άλλαξε ο Μπλερ, ο Σαρκοζί ή ο Μπερλουσκόνι επειδή είναι χαμηλά τα ποσοστά;». Τα δύο μεγάλα κόμματα, τονίζουν, προωθούν την άποψη ότι αν είναι να μην ψηφίσεις κανέναν από τους δύο, τότε καλύτερα να μην ψηφίσεις τίποτα ενώ είναι σίγουρο ότι την επομένη των εκλογών -παρόλο που σήμερα ωραιοποιούν την αποχή- θα λένε σε όσους απείχαν ότι είναι αδιάφοροι και ατομικιστές. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η αποχή θα γυρίσει μπούμερανγκ ενώ μόνον η συμμετοχή μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν μάλιστα συνοδευτεί με σοβαρή αύξηση των ποσοστών του Κόμματος.


Σχολιάστε εδώ