Όλη η οικογένεια Πελέκη στο σκαμνί!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν προχθές, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος ανέθεσε στην εφέτη ανακριτή Ειρήνη Καλού την προσωποποίηση των κατηγοριών για έξι κακουργήματα (απιστία κατά του Δημοσίου, απάτη, ψευδή βεβαίωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις) και τρία πλημμελήματα (παράβαση καθήκοντος, παράνομη μεταβίβαση μνημείου και παράβασης του νόμου περί κτισμάτων) για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Στα πρόσωπα που θα απαγγελθούν οι κατηγορίες αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνονται η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας της Διονύσιος και ο αδελφός του Δημήτριος. Θυμίζουμε ότι η Κ. Πελέκη απειλείται ταυτόχρονα και με οριστική παύση από το σώμα των συμβολαιογράφων, για παράβαση του Κώδικα Συμβολαιογράφων, που είχε αποκαλύψει το «Π».

Η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε στο Πενταμελές Εφετείο από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, λόγω της εξαιρετικής της σοβαρότητας της υπόθεσης όπως έκρινε!

Αντί όμως η οικογένεια Πελέκη να ασχοληθεί με τα «παλούκια» που έχει να αντιμετωπίσει, εξαιτίας παράνομων πράξεων, ασχολείται με το πώς θα δείξει την… ανωτερότητά της έναντι των άλλων… κοινών θνητών, αυτολιβανιζόμενη ακόμα και μέσα από αγωγές που μας έχει υποβάλει!

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα αγωγής, το οποίο αποπνέει όλη την έπαρση και την αλαζονεία πατρός και τέκνων. Θαυμάστε τους, γιατί τέτοιο προηγούμενο δύσκολα θα βρεθεί…

«Όλοι οι ενάγοντες είμαστε τα τέκνα των Διονυσίου και Χάιδως Πελέκη. Ο πατέρας μας είναι γνωστός επιτυχημένος δικηγόρος των Αθηνών, μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του, με υψηλό κύρος και ηθικό ανάστημα. Η μητέρα μας αναπτύσσει ιδιαίτερη κοινωνική δράση, είναι επιθεωρήτρια του Σώματος Εθελοντριών Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενική γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού και εμψυχώτρια και αρωγός πολλών κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων.

Ο πρώτος εξ ημών, απεφοίτησα αριστεύσας και πρωτεύσας από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987. Είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο Δημόσιο και στο Φορολογικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Paris II.

Είμαι δικηγόρος Αθηνών από το 1989. Είμαι νυμφευμένος, πατέρας δύο αρρένων τέκνων ηλικίας 15 και 10 ετών. Ασκώ το επάγγελμά μου με ευσυνειδησία και εντιμότητα και χαίρω ιδιαιτέρας εκτιμήσεως για την κατάρτισή μου και το ήθος μου, τόσο από συναδέλφους όσο και από την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Η δευτέρα εξ ημών είμαι σύζυγος από το 1989 του βουλευτού Α΄ Αθηνών και νυν υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γεωργίου Βουλγαράκη, με τον οποίον έχω αποκτήσει τέσσερα τέκνα ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ασκώ από το 1998 το επάγγελμα του συμβολαιογράφου στην Αθήνα, συστεγαζόμενη ουσιαστικά με το δικηγορικό γραφείο του πατρός μου και των δύο αδελφών μου με άμεση λογική συνέπεια να κατευθύνονται σε εμένα, ως συμβολαιογράφο, πολλά εκ των συμβολαίων των πελατών τους.

Σχεδόν στο σύνολό τους, πελάτες μου είναι οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου, οι οποίοι σταδιακώς άρχισαν να εμπιστεύονται την πείρα και την εργατικότητά μου καθώς και την προθυμία μου να εργασθώ και τα Σαββατοκύριακα και τις εορτές, εάν χρειαστεί. Δεν εμπλέκομαι καθόλου με την πολιτική δραστηριότητα του συζύγου μου Γεωργίου Βουλγαράκη, ουδέ καν επισκεπτόμενη το γραφείο του στο υπουργείο που διευθύνει.

Ο τρίτος εξ ημών απεφοίτησα το 1993 από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Λουβέν και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ. Είμαι πατέρας μιας κόρης ηλικίας 3 ετών.

Από το 1995 είμαι δικηγόρος Αθηνών. Ασκώ το επάγγελμά μου με ιδιαίτερη επιμέλεια και ήθος και χαίρω εκτιμήσεως από συναδέλφους και πελάτες. Τον Σεπτέμβριο του 2007 ήμουν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, όπου μετά από προεκλογική εκστρατεία μόλις τριών εβδομάδων συγκέντρωσα περίπου 13.000 σταυρούς προτιμήσεως.

Και οι τρεις ενάγοντες από την έναρξη της επαγγελματικής μας δραστηριότητας συστεγαστήκαμε σταδιακώς με τον πατέρα μας και αποτελούμε πλέον ο 1ος και 3ος υπό την καθοδήγηση του πατέρα μας και σε συνεργασία με άλλους δικηγόρους ένα από τα πλέον γνωστά δικηγορικά γραφεία των Αθηνών, ενώ η δευτέρα εξ ημών έχω καταφέρει να δημιουργήσω ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο συμβολαιογραφείο. Και οι τρεις, αλλά ιδίως ο 1ος και 3ος εξ ημών, αναπτύσσουμε την επαγγελματική μας δράση χωρίς καμία ενασχόληση έστω και έμμεση με τον πολιτικό κουνιάδο μας, χωρίς να απολαμβάνουμε ουδέν προνόμιο, χωρίς να έχουμε πελάτη ουδέν νομικό πρόσωπο εξαρτώμενο από το κράτος, χωρίς να είμαστε σύμβουλοι ουδενός ή να μετέχουμε καθʼ οιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση οιουδήποτε δημοσίου νομικού προσώπου».

Μια συμβουλή. Αποφύγετε κάθε σχόλιο, γιατί θα εισπράξετε αμέσως μια αγωγή ή μήνυση.


Σχολιάστε εδώ