ψιλά γράμματα

kkk Ο ΣΚΑΪ, σε αυτήν την ιστορία πήρε μεγαλύτερο ρίσκο και κατάφερε να αναδείξει μέσα σε 3 χρόνια μια νέα παρουσιάστρια με προοπτικές, τη Σία Κοσιώνη. kkk Ωραίος ο Alpha. Από τη μια διαφημίζει εκπομπή για τις ευρωεκλογές και από την άλλη προγραμματίζει τα δεκάλεπτα προβολής των κομμάτων είτε πολύ πρωί είτε μετά τη 1.30 τη νύχτα, μετά τη σειρά «Sex and the City». kkk Για παρουσίαση εκπομπής συζητά με τον ΑΝΤ1 η Αλεξάνδρα Καπελετζή. kkk Εφημερίδες: Μια ακόμη εφημερίδα, σκέφτεται το ενδεχόμενο της πενθήμερης ηλεκτρονικής έκδοσης και της κυκλοφορίας σε έντυπη μορφή το Σαββατοκύριακο. Στο μεταξύ, την ίδια ώρα δεν φαίνεται να συγκίνησε το κοινό η πρόταση του «Βήματος» για την πληρωμή του ηλεκτρονικού του περιεχομένου, με αποτέλεσμα να μειωθεί η επισκεψιμότητα. kkkΣε μικρή ανανέωση των σελίδων της, «παντρεύοντας» τη «SportDay» με το NovaΣπορ FM, προχώρησε η εφημερίδα. kkk Περιοδική έκδοση με τίτλο «Οικονομία και κοινωνία» κυκλοφόρησε η «Αυγή» την περασμένη Κυριακή. Internet: Σε πιλοτική λειτουργία βρίσκεται και η νέα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στο www.avgi.gr. Το νέο site του City στη διεύθυνση www.city995.gr. kkk Διαβάστε για τα νέα των ζώων το blog που γράφει μια δημοσιογράφος στη διεύθυνση animalspress.blogspot.com kkk Πρόσωπα: Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του αρχισυντάκτη ελεύθερου ρεπορτάζ στη «Σφήνα». Η εφημερίδα στελεχώνεται ακόμη από τους Κώστας Μαρδά, Νίκο Στέφο κ.ά. kkk Ποια πολιτική επικαιρότητα; Eurovision! Σπάνιο ταλέντο ο αρθρογράφος του Mega, αδικείται από την τηλεοπτική παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Με τέτοια εξειδίκευση θα είχε αξιοζήλευτη πορεία στη μεσημεριανή ζώνη. kkk Άλλος για τον Νότο… kkk Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος θα περιγράψει τον μεγάλο τελικό του Champions League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα, στο Nova Σπoρ FM, με σχολιασμό από τον Αντώνη Καρπετόπουλο.

• Ορισμένοι τώρα ανακαλύπτουν εμμέσως πως «κάτι ψήνεται» ή και «καίγεται» με τις ειδήσεις του Mega και ξεκινούν μέσω δημοσιευμάτων να επικρίνουν εμμέσως το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Τα πράγματα μπερδεύονται βέβαια, διότι στο «Θέμα», που άνοιξε τη συζήτηση (και αποκαλούσε «Mega ψεύτες» τα στελέχη του σταθμού), υπάρχει η μετοχική παρουσία (70%) του Γ. Μπόμπολα. kkkΗ αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό τα δελτία ειδήσεων με το τρικ των σχολιαστών έκαναν τον κύκλο τους, αλλά επίσης το σίγουρο είναι πως ο Χ. Παναγιωτόπουλος, έχοντας την ανάγκη να ισορροπήσει με παρουσιάστρια τη Μ. Ζαχαρέα το 2004, έφτιαξε ένα νέο δελτίο, αντιστάθμισμα στο life style της εποχής, με κάποια από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας και διαρκή καθοδήγηση από τους σχολιαστές του καναλιού. kkk Δεν ήταν δελτίο με την τυπική έννοια του όρου, όμως το στοιχείο της ενημέρωσης υπήρχε. Τώρα φαίνεται πως στο Mega ξαναρχίζει η μουρμούρα μεταξύ των μετόχων, ενώ η πραγματική ανάγκη είναι να βρεθεί μια νέα συνταγή.

• Πώς γίνεται «να μη γνώριζε κανείς στον Alpha « για την αντικατάσταση Σπίνερ και το «Π» να έχει αποκαλύψει μία βδομάδα πριν την κίνηση του RTL. Ή μήπως δεν υπάρχει αποδελτίωση στο κανάλι…


Σχολιάστε εδώ