Χωρίς συλλογική σύμβαση στα περιοδικά

Διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας στα περιοδικά, μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.
Ο σύνδεσμος των εκδοτών σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο ’09 και παρότι οι επιχειρήσεις έκδοσης περιοδικού Τύπου βίωναν μια πρωτοφανή κρίση η οποία κλυδωνίζει πολλές εταιρείες του χώρου, ο ΣΕΠΤ επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και καλή διάθεση, τελικώς πρότεινε αυξήσεις της τάξης του 3,5% για το 2009» κατηγορώντας την ΕΣΠΗΤ για «αδιάλλακτη στάση», «η οποία μάλιστα εκδηλώνεται σε μια δυσμενή οικονομικά περίοδο». Η ΕΣΠΗΤ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ένωση «με την από 5/2/09 εξώδικη δήλωσή της προς τον ΣΕΠΤ ζήτησε την υπογραφή νέας ΣΣΕ από 1/1/2009, με ταυτόχρονη υποβολή προτάσεων εκ μέρους του ΣΕΠΤ για λύση του θέματος των αμειβομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, όπως είχε συμφωνηθεί στη μεταξύ μας ισχύουσα ΣΣΕ».
Επίσης, συνεχίζει η ένωση των δημοσιογράφων, «στις παραπάνω συναντήσεις, και όσον αφορά το θέμα των αυξήσεων, ο ΣΕΠΤ πρότεινε αρχικά μηδενική αύξηση των μηνιαίων μισθών για το 2009, που κατέληξαν σε ποσοστό 3,5%, όταν η ΕΣΠΗΤ διεκδικούσε αύξηση 7,5%, εργασιακή κατοχύρωση των αμειβομένων με ΔΠΥ και διασφάλιση των θέσεων εργασίας». «Μετά την πιο πάνω προσχηματική και παρελκυστική τακτική της εργοδοτικής πλευράς, η ΕΣΠΗΤ θεώρησε απαραίτητη την προσφυγή στον ΟΜΕΔ προκειμένου να επιτευχθεί λύση για κατάρτιση νέας ΣΣΕ», υπογραμμίζεται.


Σχολιάστε εδώ