Χειροπέδες στον δήμαρχο Καλυβίων γιατί… διατάραξε συνεδρίαση του ΣτΕ!

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι του ΕΟΤ, της ΕΤΑ, του ελληνικού Δημοσίου αλλά και του Grand Resort, στράφηκαν –για μια ακόμα φορά– κατά του Δήμου Καλυβίων και των πολιτών που υπέβαλαν την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι η παραλία πρέπει να δοθεί στον ιδιώτη.

Ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, απαντώντας με έντονο ύφος, τόνισε με έμφαση ότι τόσο ο δήμος όσο και οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να παραμείνει η παραλία ελεύθερη προς όλους τους πολίτες.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ διέταξε τη σύλληψη του δημάρχου Καλυβίων και την παραπομπή του στο αυτόφωρο. Μετά τη σύλληψή του, ο δήμαρχος παρέμεινε με χειροπέδες στον χώρο του ΣτΕ μέχρι να προσαχθεί στο αυτόφωρο. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έδωσε εντολή να αφαιρεθούν οι χειροπέδες από τον δήμαρχο και να μην παραπεμφθεί. Απαγόρευσε όμως την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ωστόσο, το σοβαρότερο στην όλη διαδικασία είναι το γεγονός ότι ο εισηγητής του ΣτΕ πρότεινε να μην ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης, δηλαδή, με άλλα λόγια, ευνοεί την παραχώρηση των παραλιών στους ιδιώτες με επακόλουθο το κλείσιμό τους για τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνεται η σκανδαλώδης σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκαν 85 στρέμματα παραλίας στην εταιρεία Αττικός Ήλιος έναντι 15.000 ευρώ ετησίως, με τεράστια βλάβη της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.


Σχολιάστε εδώ