Το ακλόνητο φαβορί και ο… άλλος τρόπος

Οι… Μπόστον Σέλτικς της Ελλάδας, που βρίσκουν έναν τρόπο για να κερδίσουν τους Λέικερς και να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους.
Ο δεύτερος τελικός, που ξεκινά αύριο στις 21.30, διεξάγεται υπό εντελώς διαφορετικό πρίσμα και προϋποθέσεις, από εκείνες που είχαν τεθεί επί χάρτου στον πρώτο τελικό. Διότι έχει, πια, ως ακλόνητο φαβορί τον Παναθηναϊκό και θα τον έχει ακόμα και αν στο ΟΑΚΑ γίνει η «στραβή» για τους «πράσινους» και το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη καταφέρει να «επαναφέρει» το πλεονέκτημα έδρας που είχε κερδίσει. Ο αθλητικός δικαστής, άλλωστε, δεν πρόκειται να επιφυλάξει μόνον πρόστιμο ως τιμωρία των «ερυθρόλευκων» για τους «βανδαλισμούς» του τελευταίου δίλεπτου του πρώτου τελικού και το προφανές είναι ότι θα πάει σε τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Άρα το προφανές είναι ότι ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί, στο ματς της Πέμπτης τουλάχιστον, χωρίς κόσμο τον αντίπαλό του.
Το ζητούμενο που τίθεται, εφόσον προσπεραστεί η υποθετική της τακτικής, είναι αν μπορούν οι αυριανοί φιλοξενούμενοι να «σπάσουν» το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε ώστε οι Γκριρ και Χαλπερίν να είναι σε κακή βραδιά, πιέζοντας, γενικώς, το περιφερειακό σουτ και αυτό σημαίνει ότι άνοιξε τους χώρους. Το ζήτημα είναι ότι με τραυματία τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε κάκιστη κατάσταση και τον Βασίλη Σπανούλη να μην καίει, ως συνήθως… κηροζίνη, οι «πράσινοι» κέρδισαν και είναι απορίας άξιον αν μπορούν να βρεθούν σε παρόμοια βραδιά και επιθετικά. Ειδικά από τη στιγμή που, πια, είναι μόνιμη επωδός το συμβόλαιο που έχουν συνάψει με τις… λεπτομέρειες και τις κρίσιμες στιγμές.


Σχολιάστε εδώ