Τις… ΗΠΑ «βλέπει» πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του το ΚΚΕ

Γι’ αυτόν τον λόγο τα στελέχη του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, αντιδρούν έντονα και αυστηρά στην επίθεση που δέχονται, απαντώντας πολιτικά στη συκοφαντία για την υπόθεση «Γερμανός» αλλά και συνολικότερα για τα οικονομικά του κόμματος. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ του ΚΚΕ για τις επικείμενες ευρωεκλογές απαντά στις κατηγορίες για τον Γερμανό και κατονομάζει ως εμπνευστές της προβοκάτσιας το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ.

Η Α. Παπαρήγα κάλεσε τους συκοφάντες, όπως τους αποκάλεσε, να καταθέσουν στοιχεία και επανέλαβε τον προβληματισμό του κόμματος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη ως ύστατο μέσο προστασίας της τιμής του ΚΚΕ. Σε καμία περίπτωση, διευκρίνισε, δεν θα βγούμε να συκοφαντήσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά θα συνεχίσουμε την έντονη μεν αλλά αυστηρά πολιτική αντιπαράθεση μαζί τους.

Το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι το κόμμα έχει εκδοτικές επιχειρήσεις στον ιδεολογικό τομέα και τα Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να διευκολύνεται η προπαγάνδα του και υπογραμμίζει ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι κερδοσκοπικές αφού «τις ταΐζεις και δεν σε ταΐζουν». Τα στελέχη του αναφέρουν ότι αυτές οι επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί κατ’ επανάληψη από το ΣΔΟΕ, οι έλεγχοι ήταν αυστηροί αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το μεμπτό.

Υπαινικτικά αναφέρουν ότι το ΚΚΕ δεν φτιάχνει «εταιρείες-μαϊμού» που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για διάφορες δουλειές, εννοώντας τις δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται με το αζημίωτο στην εκπόνηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έχουμε κι εμείς «πολυβόλα», είπε χαρακτηριστικά η Α. Παπαρήγα, αλλά θέλουμε μέχρι την κάλπη ο κόσμος να συζητάει άλλα πράγματα και όχι να ασχολείται μ’ αυτά. Επισημαίνουν πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστατεί στην επίθεση κατά του ΚΚΕ για τα οικονομικά του, είναι το κόμμα που εξέδωσε πιστωτική κάρτα για τα μέλη του, δίνοντας έτσι έτοιμη και μεγάλη πελατεία στις τράπεζες και εξασφαλίζοντας προμήθεια της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις κραυγές Πάγκαλου «να μπει η εφορία στο ΚΚΕ», τα στελέχη του κατηγορηματικά τονίζουν ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα και όχι επιχείρηση και με αυτήν την έννοια δεν δέχεται κανέναν έλεγχο στα εσωτερικά του. Πολύ περισσότερο, τονίζουν, που ο αντικομμουνισμός σήμερα έχει στόχο να πολεμήσει το ΚΚΕ με κάθε τρόπο, ακόμα και δικαστικά.

Η ίδια η Α. Παπαρήγα επικαλέστηκε έγγραφο του State Department, στο οποίο αναφέρεται ότι «δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να υπάρχει ένα ΚΚΕ που να ανεβάζει τα ποσοστά του και να ευθύνεται για το αντιαμερικάνικο πνεύμα στην Ελλάδα». Άρα, τονίζουν στο κόμμα, δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που –μέσω της επίθεσης Πάγκαλου– θέλει πάση θυσία με τα πιο άνομα και ανήθικα μέσα να εμποδίσει την άνοδο του ΚΚΕ. Είναι και παράγοντες εκτός Ελλάδας που φοβούνται τη δύναμή του επειδή αυτό δυναμώνει, παρεμβαίνει και έχει επιρροή στο κίνημα. Αυτοί οι παράγοντες, υπογραμμίζουν, τρέμουν στην ιδέα ότι και σε αυτές τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο και θα προτιμούσαν, αν είναι δυνατόν, να μην έχει κανέναν ευρωβουλευτή.

Μπροστά στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ, λένε τα στελέχη του, έχει μεγάλη σημασία να εκλέξει και τρεις και τέσσερις ευρωβουλευτές, γιατί και μέσα στο άντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να υπάρχουν φωνές αντίστασης.


Σχολιάστε εδώ