Τα μεγάλα συμφέροντα

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των βιομηχάνων κ. Δασκαλόπουλος εξαπέλυσε μύδρους με την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Καταφέρθηκε κυρίως κατά του πολιτικού συστήματος. Προφανώς δεν τον εξυπηρετεί το δικομματικό σύστημα.
Συμφωνεί κατ’ αυτόν τον τρόπο απόλυτα και με τις άλλες εργοδοτικές συντεχνίες και ομάδες μεγαλόσχημων πλουσίων, οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα μεγάλα συμφέροντά τους.
Δεν επιθυμούν ισχυρές κυβερνήσεις, αλλά ακυβερνησία και πολυκομματισμό. Έτσι προφανώς εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα τα μεγάλα συμφέροντα.
Προ δεκαπενθημέρου μάλιστα διαβάσαμε και σχετικό άρθρο παλαιού καθηγητή, ο οποίος ανεφέρθη σε παλαιοημερολογίτικους μαρξισμούς και κατέληξε ευχόμενος τα δύο μεγάλα κόμματα να μην υπερβούν το καθένα σε μέλλουσες εκλογές το 10% και οι υπόλοιποι έλληνες ψηφοφόροι, να ψηφίσουν κομματίδια, ήσσονος σοβαρότητας – φυσιολατρών, κυνηγών, ονειροπαρμένων κ.λπ., για να επιτευχθεί στο μέλλον ανασύσταση του πολιτικού σκηνικού!
Ο κ. καθηγητής μπορεί να μη γνωρίζει ότι οι πολίτες της χώρας μας ψηφίζουν κατά 80% τον μεσαίο πολιτικό χώρο, κατά 15% τα δύο κομμουνιστικά κόμματα (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και μόνο κατά 5% τους πραγματικούς δεξιούς, ενώ ο κ. Δασκαλόπουλος γνωρίζει πολύ καλά και τις πολιτικές προτιμήσεις των πολιτών, δεν είναι ονειροπαρμένος και γι’ αυτό υποστηρίζει έντονα τις απόψεις του, για την επίτευξη μεγάλων κερδών της συντεχνίας του.
Βέβαια ούτε λέξη για καρτέλ, πλαστά τιμολόγια, φοροκλοπή κ.λπ.
Οπωσδήποτε, δεν νομίζω να μην υπάρχουν τέτοια ατοπήματα και σ’ αυτόν τον κλάδο.
Δημήτρης Ελευθ. Παυλίδης
πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας


Σχολιάστε εδώ