στα Ενδότερα των ομάδων

=Γίνεται ελκυστική η ΑΕΚ με το ποδόσφαιρο που παίζει για αρκετούς έλληνες παίκτες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Μάκου ήταν ενδεικτικές για τη δημοτικότητα του «δικέφαλου».

=Φυσικά, τον σημαντικότερο ρόλο παίζει η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κυρίως επειδή δείχνει ότι μπορεί να αξιοποιήσει κάθε παίκτη που διαθέτει στο ρόστερ της ομάδας του.

=Ο Μάκος έχει το παράδειγμα του Ενσαλίβα. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Καναδός έφτασε μια ανάσα από την επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη, διότι δεν τον υπολόγιζαν στην ΑΕΚ.

=Ο Μπάγεβιτς, όμως, δούλεψε μαζί του, τον βοήθησε να βελτιώσει τις αδυναμίες του και ο Ενσαλίβα κάνει… παπάδες, όπως λένε και στα αποδυτήρια της «Ένωσης». Γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τον Μάκο, ο οποίος έχει συνυπάρξει με τον Καναδό στη μεσαία γραμμή του Πανιωνίου.

=Ανάλογη επιθυμία με τον αρχηγό των «κυανέρυθρων» έχει και ο Κουτσιανικούλης. Έστω και αν η καρδιά του δείχνει τον δρόμο προς τον Πειραιά, ως επαγγελματίας σκέφτεται την προοπτική να δουλέψει με τον Μπάγεβιτς.

=Να προσθέσουμε και τον Λεονάρντο, ο οποίος εξέφρασε πολλές φορές την ίδια επιθυμία. Το ίδιο προσδοκούσε και ο Τριποτσέρης, αλλά η αβεβαιότητα για την κατάσταση στην ΑΕΚ τον έσπρωξε στη Λάρισα.

=Η αυξημένη δημοτικότητα της «Ένωσης» μπορεί να σώσει την καλοκαιρινή παρτίδα στις μεταγραφές. Διότι είναι σημαντικό για τον «δικέφαλο» να ασκούν και οι παίκτες πιέσεις προς τις ομάδες που ανήκουν αυτήν την εποχή.

=Αυτόματα μειώνονται οι απαιτήσεις των προέδρων ή γίνονται πιο διαλλακτικοί στις διαπραγματεύσεις. Στοιχείο απαραίτητο για την ΑΕΚ, η οποία στερείται μεγάλου μπάτζετ για την αγορά παικτών.

=Έχει, όμως, και άλλο μεγάλο κέρδος η «Ένωση» από την εικόνα που παρουσιάζει στα τελευταία ματς. Επανέκτησε ο Μπάγεβιτς την εκτίμηση των παικτών του.

=Ανέβηκε πολύ ο «Ντούσκο» στα μάτια των «κιτρινόμαυρων». Ακόμα και οι Αργεντινοί, αλλά και ο Τζιμπούρ μιλούν τις τελευταίες μέρες με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον προπονητή τους.

=Κάτι που δεν συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα. Η αμφισβήτηση του Μπάγεβιτς ήταν καθημερινό φαινόμενο στην ΑΕΚ.

=Σε αντίθεση με τον «Ντούσκο», το τελευταίο διάστημα μειώθηκε η δημοτικότητα του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος έχασε πολλά κυρίως μετά την εντός έδρας ήττα από την «Ένωση».

=Υπάρχει, όμως, και άλλη μία λεπτομέρεια, στην οποία στέκονται όσοι υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αλλαγή προπονητή, διότι «έφτασε στο ταβάνι του με τον Σάντος». Αφορά στα πολλά νεύρα που βγάζουν οι παίκτες της ομάδας.

=Μπορεί όλοι να χαρακτήρισαν «άδικη» την αποβολή του Σορλέν από τον Κάκο και να εξέφρασαν παράπονα για τη συμπεριφορά του κερκυραίου διαιτητή, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητο το ξέσπασμα του Γάλλου. Προστέθηκε, μάλιστα, σε μια σειρά γεγονότων που καταμαρτυρούν την έλλειψη ηρεμίας στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

=«Εκεί φαίνεται η δουλειά του προπονητή, ο οποίος εκτός από την τακτική πρέπει να φτιάχνει και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών», ήταν ένα από τα σχόλια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης σε συζήτηση στελεχών του «δικέφαλου».

=Μέσα σε όλα αυτά προέκυψε και το θέμα με το ενδιαφέρον των Αράβων που έκανε πολλούς να εκφράζουν ξεκάθαρα την αμφιβολία τους κατά πόσο ήταν συγκεντρωμένος ο Πορτογάλος στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Κι όταν μπαίνει σε μία σχέση ο σπόρος της αμφισβήτησης, τότε όλα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για όλους.

=Φοβερά πράγματα γίνονται στον Άρη! Οι «κίτρινοι» διαπραγματεύονται τρεις επιθετικούς όταν διαθέτουν τον Σέρχιο Κόκε.

=Σας είχαμε προϊδεάσει από την προηγούμενη εβδομάδα πως κάτι δεν πάει καλά με τον Ισπανό. Ακόμα και όσοι τον χρησιμοποίησαν στην εκλογική διαδικασία είχαν διαπιστώσει ότι ο Κόκε δεν βλεπόταν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

=Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Ισπανός έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με τα 800.000 που παίρνει ο Κόκε μπορούν να καλυφθούν οι απαιτήσεις και του Αμπρέου, αλλά κι ενός επιθετικού με ανάλογες δυνατότητες.

=Όταν, λοιπόν, μπορείς με τα ίδια χρήματα να αποκτήσεις δύο παίκτες ίδιου επιπέδου, τότε κινείσαι προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως, άλλωστε, ακούγεται στη Θεσσαλονίκη, ό,τι είχε να δώσει ο Κόκε στον Άρη το έδωσε.

=Εκείνος που δεν γνωρίζουμε τι έδωσε είναι ο Λάμπρος Σκόρδας. Αλλά αφού του έβαλαν αμέσως φραγή στο εταιρικό κινητό, προφανώς θα το επέστρεψε στην ΠΑΕ ο πρώην πρόεδρος.

=Στην ιστορία με το κινητό επιβεβαιώθηκε η ρήση του λαού ότι «όλα εδώ πληρώνονται». Διότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει ο Σκόρδας και με τον Νίκο Παπαδόπουλο του ΑΣ Άρης όταν βρέθηκε απέναντί του και διαπίστωσε ένα πρωί τη φραγή στο εταιρικό κινητό του.

=Αρέσουν σε πολύ κόσμο του ΠΑΟΚ οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Θεωρούν στην Τούμπα ότι με την παρουσία του θα καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κοιτάξει στα μάτια το τέως ΠΟΚ.

=Πολλά θα κριθούν, πάντως, από τη δυνατότητα του πρώην προέδρου της ΕΠΟ να πάρει θεσμικό ρόλο. Διότι προσωρινά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, τα οποία δεν του επιτρέπουν την εμφάνισή του στο προσκήνιο και την επίσημη δραστηριοποίησή του.

=Την πόρτα του Γκαγκάτση θα χτυπήσει και ο Καστίγιο εάν διαπιστώσει κλειστή εκείνη του Παναθηναϊκού. Διότι του Ολυμπιακού είναι ούτως ή άλλως κλειστή από το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έμαθε πως ο Μεξικανός χρησιμοποίησε τον Παναθηναϊκό σαν μοχλό πίεσης για να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους».

=Μπορεί μέσα στο γήπεδο να αποτελεί τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης έχει παράπονα από τη στάση των παραγόντων της ομάδας. Περιμένει την επέκταση του συμβολαίου του ο διεθνής μέσος, αλλά ακόμα δεν τον έχουν καλέσει από την ΠΑΕ για να συζητήσει και η καθυστέρηση τον ενοχλεί.

=Φυσικά και δεν πρόκειται να εκφράσει δημόσια τα παράπονά του. Αλλά επειδή θέλει να κρεμάσει τα παπούτσια του στην Παιανία, επιζητεί την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του.

=Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραγκούνης θα κληθεί να υπογράψει είτε την παραμονή του ντέρμπι με την ΑΕΚ είτε αμέσως μετά. Στην πρώτη περίπτωση για να του δοθεί επιπλέον κίνητρο και στη δεύτερη για να δείξουν οι «πράσινοι» ότι επιβραβεύουν όσους προσφέρουν στο «τριφύλλι».


Σχολιάστε εδώ