Παρατράγουδα στην επέτειο για την ένταξη

Αρκετοί από τους προσκαλεσμένους δεν κατάφεραν να βρουν θέση κι αυτό είτε λόγω λανθασμένων επιλογών της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών, που είχε αναλάβει την οργάνωση, είτε διότι ορισμένοι από τους καλεσμένους κατέλαβαν θέσεις άλλων. Πιο χαρακτηριστική όλων η περίπτωση του μεγαλοεπιχειρηματία Β. Βαρδινογιάννη που έφθασε στο Ζάππειο με τη σύζυγό του, αλλά αποχώρησε δυσαρεστημένος. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αυτό έγινε διότι δεν είχαν προβλεφθεί θέσεις στις πρώτες σειρές και σύμφωνα με άλλες διότι δεν είχαν προβλεφθεί καν θέσεις. Ωστόσο, παράγοντες που είχαν συμμετάσχει στην οργάνωση επισημαίνουν ότι φυσικά και είχαν κλεισθεί θέσεις για τον κ. Βαρδινογιάννη, αλλά κάποιοι άλλοι από τους καλεσμένους που προσήλθαν νωρίτερα κατέλαβαν τις θέσεις αυτές. Επίσης θέση δεν… βρέθηκε και για τη σύζυγο του Γ. Ράλλη, που ήταν ο πρωθυπουργός που είχε υπογράψει την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» του παριστάμενου Αχ. Καραμανλή.

• Πολλά όμως ήταν τα ενδιαφέροντα ενσταντανέ από την εκδήλωση στο Ζάππειο. Μπαίνοντας ο Καραμανλής είδε τον Μανώλη Μαυρομμάτη, τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Και κάτι του είπε. Τι; Πού να μάθω… Πολλοί, πάντως, που είδαν τη σκηνή την ερμήνευσαν σαν να έλεγε ο Καραμανλής ότι κάποιοι άλλοι φταίνε που κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο. Πάλι καλά, που με το θερμό αγκάλιασμα φάνηκε ότι αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά του Μανόλο… που ήταν πράγματι άδικος ο αποκλεισμός του.

• Ο πρωθυπουργός είχε θερμότατη χειραψία με τον Αντώνη Λιβάνη. Μάλιστα τον προσφώνησε «Αντωνάκη», όπως άκουσα, που δείχνει τις καλές σχέσεις που υπάρχουν. Από το παλιό ΠΑΣΟΚ, εκτός του Λιβάνη, ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Λευτέρης Βερυβάκης. Το νέο ΠΑΣΟΚ ήταν σε ομιλίες…


Σχολιάστε εδώ