Ο Ταλάτ… κέρασε τον Χριστόφια νέα απογοήτευση!

Κι αυτό γιατί εναρμονίστηκε πλήρως με τις θέσεις του τουρκικού στρατού, ο οποίος για να δώσει το «πράσινο φως» ανοίγματος του οδοφράγματος του Λιμνήτη, θα πρέπει η κυπριακή κυβέρνηση να επιτρέψει τη διοχέτευση καυσίμων προς τον τουρκικό στρατό που βρίσκεται στα Κόκκινα!

Το άνοιγμα του Λιμνήτη ήταν το αντάλλαγμα για το «ναι» που είπε η κυπριακή κυβέρνηση στο άνοιγμα του περάσματος στην οδό Λήδρας, στο κέντρο της Λευκωσίας. Οι Τούρκοι όχι μόνον αθέτησαν τον λόγο τους, αλλά ζητούν και τη συμμετοχή των Κυπρίων στην παροχή καυσίμων στον κατοχικό στρατό!

Απογοητευμένος

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι ήταν απογοητευμένος από τη στάση Ταλάτ, ο οποίος –σύμφωνα με τον κύπριο Πρόεδρο– δεν θέλει να το παραδεχτεί, αλλά σε ορισμένα θέματα δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του τουρκικού στρατού.

Η κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα δεν μπορούν να αποδεχθούν τον τουρκικό όρο για το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνήτη. Η παροχή του δικαιώματος διοχέτευσης καυσίμων προς τον τουρκικό στρατό ισοδυναμεί με προδοσία.

Πάντως, ο κ. Ταλάτ ισχυρίζεται ότι το άνοιγμα του Λιμνήτη βοηθάει μόνον τους Ελληνοκυπρίους και για να «γίνει πράξη» θα πρέπει η κυπριακή κυβέρνηση να δώσει ανταλλάγματα στην τουρκική, μεταξύ των οποίων και η αποδοχή διοχέτευσης καυσίμων στον στρατό κατοχής στα Κόκκινα.


Σχολιάστε εδώ