Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο τόπος χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τους προσανατολισμούς του. Τα αδιέξοδα πρέπει να ξεπεραστούν. Και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και μοναδικός:

Ο λαός δεν πρέπει να πέφτει στις παγίδες του συστήματος.

= ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ: Το επιχείρημα αυτό μπορεί να βολεύει το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Όλοι το ίδιο είναι, διάλεξε λοιπόν το λιγότερο κακό, συμβιβάσου με το κακό, πάθε μιθριδατισμό. Είναι μια ακόμη πολιτική του απάτη. Δεν μπορεί να είναι «όλοι το ίδιο», γιατί ο τόπος αυτός γέννησε και ήρωες και μάρτυρες και σοφούς όντως και άξιους πολιτικούς άνδρες, εκτός από τους ανάξιους.
= ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ: Δεν είναι έτσι. Εμείς υπηρετούμε επί 35 χρόνια τον δημόσιο βίο της χώρας, νομίζουμε με εντιμότητα και συνέπεια.
= ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Λάθος μέγιστο. Ο τόπος αυτός βρέθηκε πολλές φορές σε αδιέξοδα και στην πρόσφατη και στην απώτερη Ιστορία του. Ο λαός μας έδωσε όποτε χρειάσθηκε την απάντησή του και η χώρα βγήκε από τα διάφορα τέλματα στα οποία την έσπρωξαν.
= ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ: Αθλιότητα που βολεύει τον δικομματισμό και τους δορυφόρους του. Κάποιοι δεν είπαμε ποτέ ψέματα, με στόχο να χαϊδέψουμε τα αυτιά του λαού. Σταθήκαμε όρθιοι, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και επαληθευτήκαμε πολλές φορές για την επιλογή μας αυτή.
= ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ντέρμπι δηλαδή εκλογικό των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων. Αυτό κι αν είναι πολιτική απάτη. Οι ευρωεκλογές και το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένα ισχυρότατο βήμα για να δείξει ο λαός όχι μόνο την αγανάκτησή του, αλλά και τη θέλησή του να αλλάξει σκηνικό στο πολιτικό τοπίο. Παράλληλα να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες παρεμβάσεων που μπορεί να γίνουν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι τα προβλήματα έχουν λύσεις. Όχι όμως μέσα από τις παγίδες των αποτυχημένων νεοφιλελεύθερων επιλογών ούτε μέσα από τις θολούρες του υποτιθέμενου «αριστερού» ή «σοσιαλιστικοφανούς» κενού περιεχομένου, πολιτικού λόγου. «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ναι, αλλά ποιος Σοσιαλισμός;

Τα προβλήματα μπορούν να απαντηθούν αν ο λαός αποφασίσει να προχωρήσει στο «διά ταύτα». Σε αποδοχή δηλαδή και υπερψήφιση προτάσεων και θέσεων που απαντούν ριζοσπαστικά σε αυτά. Με συγκροτημένη, ξεκαθαρισμένη και απαλλαγμένη από ψευδοδιλήμματα και ανούσια μανιφέστα προσέγγιση.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Κλειδώνουμε το όνομα Μακεδονία στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάνουμε δηλαδή σαφές στους εταίρους μας στην ΕΕ ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε περαιτέρω προσεγγίσεις με τα Σκόπια, αν δεν εγκαταλείψουν το όνομα Μακεδονία. «Όχι» στη σύνθετη καταγγελία Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Λέμε καθαρό «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αν προηγουμένως δεν αποχωρήσουν τα στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι.

Λέμε «όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην ΕΕ αν δεν εξασφαλισθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών. Τα δικαιώματα που η Αλβανία ζητά για τις μειονότητές της στα γύρω κράτη οφείλει να τα εξασφαλίσει πρωτίστως με τις μειονότητες που βρίσκονται στο δικό της κράτος.

Βάζουμε τέρμα στις μέχρι τώρα θολές προσεγγίσεις της παράνομης λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας. Η χώρα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες.

Ανοίγουμε με ξεκάθαρες θέσεις τον διάλογο για το δημογραφικό πρόβλημα της ΕΕ. Θα παλέψουμε καθημερινά στο Ευρωκοινοβούλιο για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Θέτουμε επίμονα και επιτακτικά το έλλειμμα της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας. Ζητάμε όλα τα κονδύλια της ΕΕ να προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσής της στη χώρα μας.

Υποστηρίζουμε την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας που έχει μετατραπεί σε θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας.

Στηρίζουμε την ενεργειακή απεξάρτηση της Ελλάδας, με κατεύθυνση την ενδυνάμωση των ενεργειακών –και όχι μόνον– σχέσεών μας με τη Ρωσία.

Απαιτούμε την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ενισχυμένες επιδοτήσεις για την ελληνική αγροτική οικονομία. Επαναφορά του καθεστώτος της κοινοτικής προτίμησης.

Στόχος μας η διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής και ασφάλειας. Αφού οι ευρωπαίοι εταίροι μας θεωρούν τα σύνορα της Ελλάδας ευρωπαϊκά σύνορα, να αναλάβουν το κόστος φύλαξης και την εγγύηση αυτών των συνόρων.

Επιμένουμε επιτακτικά στην ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Στόχος μας να πετύχουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους πολίτες της Ελλάδας και της ΕΕ.


Σχολιάστε εδώ