ο δαίμονας των δημαρχείων

Η Νομαρχία Αθηνών αποφάσισε τη μεταστέγασή του (αριθμός απόφασης 28864/23-7-08) στον χώρο του 22ου Λυκείου Αθηνών (συγκρότημα Γκράβας) αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις προκειμένου να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα που προβληματίζει 400 μαθητές και γονείς.

Ωστόσο, αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη λήψη της απόφασης, δεν έχει γίνει κανένα έργο διαμόρφωσης και ούτε έχει αποφασιστεί ποιος θα κάνει τα έργα, ο ΟΣΚ ή ο Δήμος Αθηναίων, παρόλο που το 22ο Λύκειο

Αθηνών λειτουργεί σε νέο κτίριο.

Για τον λόγο αυτόν η Νομαρχία Αθηνών επανέρχεται με νέο έγγραφό της (Α.π. 24813 13-4-09) και θέτει ενώπιον των ευθυνών τους τον ΟΣΚ και τον Δήμο Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση της απόφασης πρέπει να γίνει από τον ΟΣΚ και τον Δήμο Αθηναίων.

Όπως είναι φυσικό, η εκκρεμότητα ποιος θα υλοποιήσει τα έργα προβληματίζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που βλέπει ότι το απαράδεκτο καθεστώς της διπλοβάρδιας θα συνεχιστεί και για το νέο σχολικό έτος και έχουν αποφασίσει να αναλάβουν οι ίδιοι δράση.

QQQ Τον πρώην υπουργό Γιώργο Ρωμαίο ζήλεψαν στο Μαρούσι κάποιοι «άγνωστοι», που φρόντισαν να ξεφουσκώσουν το προηγούμενο βράδυ της απεργίας των εργαζομένων στον δήμο τα λάστιχα των δημοτικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα να μη γίνουν δρομολόγια, αν και οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στις θέσεις τους για δουλειά. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου προχώρησε ήδη στην κατάθεση μηνύσεων κατά αγνώστων και η Αστυνομία θα πρέπει να βρει ποιοι είναι οι δράστες.

QQQ Μαλλιά κουβάρια έγιναν προσφάτως δύο κυρίες, υπάλληλοι γνωστότατου δήμου των βορείων προαστίων, έξω από το γραφείο δημάρχου, εξαιτίας μιας… σεξουαλικής παρενόχλησης. Μια υπάλληλος του δήμου καταγγέλλει ότι… παρενοχλήθηκε από μέλος της δημοτικής αρχής, θέλησε δε την καταγγελία να τη γνωστοποιήσει και στον δήμαρχο για να λάβει μέτρα. Πάει λοιπόν έξω από το γραφείο του δημάρχου και απαιτεί να τον δει για να του πει τον πόνο της… Έλα όμως που τρώει «πόρτα» από τη γραμματέα, η οποία λέει στην «παθούσα» ότι δεν μπορεί να βλέπει τον δήμαρχο όποια ώρα θέλει… Τα παίρνει άγρια η… «παρενοχληθείσα» και αρχίζει να ανταλλάσσει «γαλλικά» με τη γραμματέα του δημάρχου, σε σημείο που οι δύο κυρίες πιάστηκαν μαλλί με μαλλί και μάλιστα μπροστά σε υπαλλήλους, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που μάταια προσπαθούσαν να τις χωρίσουν. Τα κωμικοτραγικά όμως δεν σταματούν εδώ. Σε κάποια στιγμή τρελαίνεται η καταγγέλλουσα, φωνάζει ότι η υπόθεση πάει να κουκουλωθεί και επιχειρεί να φουντάρει από το μπαλκόνι του ορόφου! Τελευταία στιγμή κατάφεραν να τη συγκρατήσουν και έτσι αποφεύχθηκαν άλλα δράματα… Το περιστατικό είναι απολύτως αληθινό, δεν λέμε όμως ονόματα αφού η υπόθεση έμεινε σε επίπεδο… ξεμαλλιάσματος. Αν πάρει και πολιτικές διαστάσεις, θα πούμε και πρόσωπα. Αυτό που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι ότι στον συγκεκριμένο δήμο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν σεξουαλικές ιστορίες…

QQQ Και επισήμως… «διαζευγμένοι» είναι πλέον η δημοτική αρχή των Μελισσίων και η ομάδα των τεσσάρων συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας, που εδώ και ένα χρόνο έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από αυτήν του δημάρχου Μανώλη Γραφάκου. Το διάστημα αυτό πέρασε με αλληλοπροκλήσεις. Από τη μια ο δήμαρχος τούς προκαλούσε να ανεξαρτητοποιηθούν, από την άλλη η ομάδα ζήταγε από τον δήμαρχο να τους διαγράψει. Τελικά οι τέσσερις στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήλωσαν την παραίτησή τους από την παράταξη της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για τους Σεβαστό Βορέα, Παναγιώτη Γκατζόλη, Παναγιώτη Μούστρη και Ευαγγελία Μπουσίου. Από τη μεριά του ο Γραφάκος δηλώνει ότι θα συνεχίσει απτόητος το έργο του. Θα μπορέσει όμως με μείον τέσσερις;

QQQ Ανάστατοι είναι οι επιχειρηματίες δύο εκ των πλέον εμπορικών δρόμων του Δήμου Νέας Ερυθραίας, της Χαρ. Τρικούπη και της Τατοΐου. Ο δήμος κόβει τις νέες άδειες επί των οδών αυτών και σταματάει τις ανανεώσεις. Αν ισχύσει αυτό, δεκάδες είναι τα μαγαζιά που θα κλείσουν, αφήνοντας στον δρόμο αρκετούς εργαζομένους. Αυτό δε που επιτείνει τις φωνές των επιχειρηματιών είναι το γεγονός ότι ο δήμος, τη στιγμή που ανάβει κόκκινο για τα μαγαζιά των δύο παραπάνω δρόμων, εγκρίνει τις γενικές χρήσεις (εμπορικά μαγαζιά, γραφεία κ.λπ.) σε οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ. 273) που ανήκει στον Μπάμπη Βωβό, αλλάζοντας το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή που επέτρεπε μόνο χρήση αμιγούς κατοικίας. Σκάνδαλο μεγάλο μυρίζει… Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον Βωβό θα βρεις.

QQQ Το χάνει το παιχνίδι της αυτοδυναμίας στη Γλυφάδα ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Μετά το «αντάρτικο» τεσσάρων δημοτικών του συμβούλων, οι οποίοι πρόσφατα καταψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης για την κατασκευή της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού, ακόμα ένας από τη δημοτική του ομάδα δείχνει να πηγαίνει απέναντι… Πρόκειται για τον Δημήτρη Καραπάνο. Ποιος ο λόγος; Ο κ. Καραπάνος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από σχετική έγκριση του κ. Θεοδωρόπουλου, εισήγηση για τη δημιουργία οικολογικής βάσης τροφοδοσίας καυσίμων των πλοίων στη δημοτική μαρίνα. Όμως άλλαξε θέση ο δήμαρχος και η πρόταση καταψηφίστηκε.


Σχολιάστε εδώ