Οι Βρετανοί «έφαγαν» την… Όραμς και άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Οι Βρετανοί έδειξαν τις πραγματικές τους προθέσεις, αποτρέποντας να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, αναφορά στην απόφαση Όραμς, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ).

Ως γνωστόν η απόφαση Όραμς δικαιώνει τον Ελληνοκύπριο Μελέτη Αποστολίδη, στην ακίνητη περιουσία του οποίου, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Κερύνεια, το βρετανικό ζεύγος Όραμς οικοδόμησε παρανόμως εξοχική κατοικία και πισίνα.

Η απόφαση του ΔΕΚ τονίζει ότι οι Όραμς θα πρέπει να επιστρέψουν το ακίνητο στον Αποστολίδη, κατεδαφίζοντας ό,τι έχουν οικοδομήσει και πληρώνοντας ταυτοχρόνως σε αυτόν αποζημίωση για την παράνομη χρήση και κατοχή του ακινήτου. Με τη στάση τους οι Βρετανοί εκδηλώνουν και την πολιτική τους πρόθεση το Περιουσιακό να μην επιλυθεί ως θέμα αρχών, αλλά επί τη βάσει των πραγματικοτήτων της εισβολής.

Παράγραφος με στόχο…

Για να πετύχουν τον στόχο τους οι Βρετανοί εισηγήθηκαν παράγραφο για την άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων στη λογική των αθλητικών και πολιτισμικών σχέσεων του «ψευδοκράτους» με τον έξω κόσμο. Τελικώς, αφαιρέθηκαν και οι δύο παράγραφοι στο πλαίσιο συμβιβασμού, προκειμένου να γίνει κατορθωτή η ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.


Σχολιάστε εδώ