μικρά αθλητικά

Κλείνει ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Η αποκλειστική πληροφορία αθλητικής εφημερίδας της συμπρωτεύουσας, περί αποχώρησης του Πορτογάλου, φαίνεται πέρα για πέρα έγκυρη καθώς δεν διαψεύστηκε από τον ίδιο τον τεχνικό. Μόνον από την ΠΑΕ επιχειρήθηκε διάψευση, μάλλον ανεπιτυχής. Άλλωστε, η πρόταση που του έγινε από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Αχλί Τζέντα, είναι πολύ δελεαστική από οικονομικής πλευράς. Στον ΠΑΟΚ, εκτός από τις οφειλές μισθών, περίμενε τις εισπράξεις των αγώνων για να πληρωθεί, ενώ εκεί του προσφέρουν πλούσιο συμβόλαιο σε πετρο- δολάρια για έναν χρόνο. Οπότε φεύγοντας θα πει αναγκαστικά στον Ζαγοράκη: «Είναι πολλά τα λεφτά Θόδωρε».

Οργισμένα τα κορίτσια πόλο της Βουλιαγμένης με τη διαιτησία στα παιχνίδια των πλέι-οφ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το αποκορύφωμα της «σφαγής» τους έγινε στο πέμπτο ματς της σειράς, στον Λαιμό, όπου έχασαν (10-9) με αποτέλεσμα να πάρει -και μάλιστα εκτός έδρας- την Κούπα η «ερυθρόλευκη» ομάδα με 3-2 νίκες. Οι κοπέλες του ΝΟ Βουλιαγμένης, που κατέκτησαν πρόσφατα το Πρωτάθλημα Ευρώπης, θεώρησαν επιεικώς απαράδεκτη την τακτική των δύο διαιτητών Βασιλείου και Μοίραλη με τα 17 φάουλ που τις χρέωσαν έναντι 8 του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ξεχάσει το… χρώμα του πρωταθλήματος επί έντεκα χρόνια! Λογικό ήταν να το «κάψουν» το βράδυ σε μπαράκι οι πολίστριες του Πειραιά με τέτοιον θρίαμβο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Θυμόσαστε τον… πολλά υποσχόμενο παράγοντα Δημήτρη Δρόσο, που πέρασε από τις ΚΑΕ Σπόρτιγκ, ΑΕΚ και τελευταία από τον ΠΑΟΚ; Ε… τα νέα που ήλθαν από τη Μάλτα για τον πρώην πρόεδρο δεν είναι και τόσο καλά. Συνελήφθη από τις αρχές του νησιού με την κατηγορία για απάτη και παραβιάσεις του νόμου για τυχερά παιχνίδια. Ειδικότερα του προσάπτουν ότι υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ από κυπριακή on line εταιρεία στοιχημάτων, που έχει έδρα τη Βαλέτα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος. Από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε επικαλούμενος λόγους υγείας, όμως όλως τυχαίως άφησε και μπόλικα «φέσια» προς παίκτες και τρίτους που -από τότε- τον ψάχνουν…

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έφτασε τις 590 επίσημες παρουσίες στον πάγκο ομάδας Α΄ Εθνικής. Πολύ σύντομα θα σπάσει το φράγμα των εξακοσίων. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένας σπουδαίος έλληνας τεχνικός, ο Μακεδόνας Αντώνης Γεωργιάδης. Στη μακρά και απόλυτα πετυχημένη καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο «Ντούσκο» έχει δώσει δείγματα γραφής με τους πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει. Όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει ξεχωρίσει και για το ήθος, τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό του. Ως προπονητής και βέβαια ως πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής όταν έπαιζε στην ΑΕΚ της χρυσής εποχής.


Σχολιάστε εδώ