ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

•Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές γενιές με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα στα παιδιά με χρόνιες παθήσεις είναι το θέμα διήμερου διεθνούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουνίου 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και προέδρου του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και του προέδρου της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ και γενικού διευθυντή του The Energy and Resources Institute (TERI), Δρ Rajendra Pachauri, και σε συνεργασία με το World Sunstainable Development Forum. Tο συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας.

• Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» διοργανώνει αύριο Δευτέρα στις 19:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ιλισσός) εκδήλωση με θέμα: Η συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ευρώπης.Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ευρωβουλευτής της ΝΔ και αʼ αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, η Ευγενία Τσουμάνη, γενική γραμματέας Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών και η Χαρά Καραγιαννοπούλου, διδάσκουσα Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

• «ΠΥΡΟΣ(βεστικές) ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο από τις Εκδόσεις «Ιωλκός». Γεγονότα, περιστατικά, συμβάντα με φωτογραφικό υλικό, «λοβιτούρες», περίεργα, ευτράπελα, καταγγελίες και άλλα πολλά, που έζησε ο ίδιος συγγραφέας στην τριαντάχρονη θητεία του στην Πυροσβεστική, θα είναι το περιεχόμενο. Τέτοιο βιβλίο δεν έχει ξανακυκλοφορήσει για τον χώρο αυτό. Το βιβλίο προλογίζει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης.


Σχολιάστε εδώ