Η Νομαρχία Αθηνών θέλει να αγοράσει το κτίριο του πρώην Εφετείου

Το κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εμποροϋπαλλήλων (Τ.Ε.Α.Ε) και το τίμημα της αγοράς του θα πρέπει να προσδιοριστεί από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Όπως επισήμανε ο νομάρχης Αθηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2008 με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό έθεσε το πρόβλημα της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ως πρώτη προτεραιότητα για τη Νομαρχία Αθηνών. Επίσης τόνισε πως πέρα από τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης όλων των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας και τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων σε αυτόν, ώστε να εκλείψει επιτέλους το φαινόμενο της «συναρμοδιότητας» που συνιστά και τη μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού κράτους, ακόμα περιμένουν την τροπολογία που τους έχει υποσχεθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Τροπολογία που θα επέτρεπε τη μακροχρόνια μίσθωση της Διπλαρείου Σχολής στην οδό Μενάνδρου και θα οδηγούσε στην αναβάθμιση της περιοχής στεγάζοντας πολλές από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι η αγορά του κτιρίου του Εφετείου είναι μια πρόταση που θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα του χώρου όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Εφετείο Αθηνών, στο κτίριο του οποίου έχουν βρει σήμερα καταφύγιο και στοιβάζονται εκατοντάδες άτομα, κάθε εθνικότητας, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση όλου του περιβάλλοντος χώρου και παράλληλα θα επιλύσει ένα μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα των υπηρεσιών της Νομαρχίας Αθηνών. Ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ζήτησε την υποστήριξη όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας, εφόσον πρόκειται για εθνικό πρόβλημα μείζονος σημασίας, και βέβαια του υπουργείου Κοινωνικής Απασχόλησης, ως εποπτεύοντος φορέα του Τ.Ε.Α.Ε.


Σχολιάστε εδώ