Η μόνη χρήσιμη ψήφος

Η διαρκής επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με τον νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων που χρειάζεται το κεφάλαιο για την προστασία της κερδοφορίας του και με στόχο να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και την αντεπίθεσή του. Ότι χρειάζεται ισχυρό κίνημα, άρα ισχυρό ΚΚΕ, για να ενισχυθεί το ρεύμα ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει. Χειρότερη γίνεται, φιλολαϊκή όχι. Η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να αντιστοιχηθεί με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στους ταξικούς αγώνες, αλλά και στην κάλπη υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν τη μάχη των ευρωεκλογών για να στείλουν μήνυμα καταδίκης στα κόμματα που είναι συνυπεύθυνα για όσα ζουν σήμερα. Να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και υπηρέτησαν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, καταδικάζοντας τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλιστη ή μερική εργασία. Να γυρίσουν την πλάτη στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους και τον ΛΑΟΣ, που αφήνουν στο απυρόβλητο τα μονοπώλια.

Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν θαρρετά το βήμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα με το αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα ορθώσει εμπόδια να μην περάσουν τα ήδη προαποφασισμένα ταξικά αντιλαϊκά μέτρα.

Το ΚΚΕ δεν θα παζαρέψει τη λαϊκή ψήφο. Δεν συνδέεται με μονοπωλιακούς ομίλους, δεν έχει δεσμεύσεις με το κεφάλαιο και την εξουσία του, δεν μπαίνει στην τσέπη κανενός. Τα 90 χρόνια ζωής του στην πρώτη γραμμή των αγώνων το έχουν αποδείξει. Όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση, και το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση.

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για τη λαϊκή αντεπίθεση. Το ανέβασμα του ποσοστού του ΚΚΕ θα έχει αντίκρισμα στην Ελλάδα και διεθνώς, για να προχωρήσουν οι λαοί τον δικό τους δρόμο.


Σχολιάστε εδώ