Η αποχή φοβίζει το ΠΑΣΟΚ

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβούνται την αποχή όπως… ο διάολος το λιβάνι.

Εκτιμούν ότι οι πολίτες θα προτιμήσουν την ημέρα των εκλογών τις παραλίες και όχι τις κάλπες, με σοβαρό ενδεχόμενο να μειωθεί η διαφορά τους με τη Νέα Δημοκρατία.

Όμως, δεν κρύβουν την ανησυχία τους και για κάτι άλλο: Εκτός από τους πολίτες που δεν ενδιαφέρονται για τις κάλπες, την ημέρα των εκλογών θα πάνε για… ψάρεμα και όσοι δεν υιοθετούν τις απόψεις Παπανδρέου και δεν συμφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται και ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση!

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι με την κατάλληλη «δοσολογία» στα επικοινωνιακά τους μηνύματα θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη ενώ, όπως λένε, θέλουν να αποφύγουν την πόλωση με την κυβερνητική παράταξη για να μη τους γυρίσει μπούμερανγκ….

Από την άλλη, ευελπιστούν πως οι προγραμματισμένες ομιλίες του Παπανδρέου, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αθήνα, θα «ζεστάνουν» το προεκλογικό κλίμα και σε συνδυασμό με τα διαφημιστικά σποτ, που θα κλιμακώνουν την αντιπαράθεση, και τα μηνύματα του Καραμανλή, που θα προκαλούν την αντίδραση των πολιτών που δεν τον ψηφίζουν, θα δημιουργηθεί το πολιτικό κλίμα ώστε να περιοριστεί η αποχή, η οποία αναμένεται να κινηθεί από 35% έως 45%! Υπολογίζουν ότι θα είναι αυξημένη κατά 1/3 σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για τα οργανωμένα στελέχη που πρόσκεινται στην «εκσυγχρονιστική τάση» και τα οποία, όπως ακούγεται, θα πάνε μαζί με τους απλούς πολίτες για… ψάρεμα! Ένας λόγος, πάντως, για να αποφευχθεί αυτό, ήταν η υποψηφιότητα της Συλβάνας Ράπτη.

Στελέχη που πρόσκεινται στον Βενιζέλο τόνιζαν ότι «παρά τη συμμετοχή της Ράπτη στη δεύτερη θέση της ευρωλίστας, όσοι από εμάς έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για το κόμμα, τη διοίκησή του και τον τρόπο που θα πρέπει να αντιπολιτεύεται και έχουμε εκφράσει διαφωνίες, επιβάλλεται να μη χάσουμε ούτε το δάσος ούτε το δέντρο και να κάνουμε σαφές πως διαφωνούμε με αυτό το ψηφοδέλτιο». Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «σκληροί» του Βενιζέλου, οι οποίοι προέρχονται από το «βαθύ εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ