Επίδειξη δύναμης από τους… Βατοπεδινούς

Ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε απέναντί του μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου στην Ξάνθη, αλλά και τους Πέτρο Δούκα και Γιώργο Βουλγαράκη, που με το βλέμμα στραμμένο στις λίστες των εθνικών εκλογών, πραγματοποιούσαν παράλληλες συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και ακροατήρια, με ομιλίες περιεκτικές σε αιχμές και μηνύματα, κόντρα στα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνουν οι αρνητικές απαντήσεις στο ερώτημα σχετικά με τη συμμετοχή των Βατοπεδινών.

Ο κ. Δούκας προεξόφλησε ωστόσο ότι θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Στην περίπτωση μάλιστα του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και Εξωτερικών, που μοίρασε και φυλλάδιο με προτάσεις και ιδέες για την Ελλάδα της δημιουργίας, πολλοί δεν απέφυγαν τον πειρασμό να τη χαρακτηρίσουν «μανιφέστο».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης έκανε επίδειξη δύναμης μιλώντας μπροστά σε κομματικό ακροατήριο 3.000-3.500 ατόμων κυρίως νεολαίων για τις ευρωεκλογές, στην ίδια αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου απʼ όπου είχε απευθυνθεί την προηγούμενη μέρα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε αντίθεση με τον υπουργό Πολιτισμού, την ομιλία του πρώην υπουργού δεν την παρακολούθησαν βουλευτές και υπουργοί, που στην περίπτωση Σαμαρά ξεπέρασαν τους εβδομήντα, ενισχύοντας την άποψη ότι ο κομματικός μηχανισμός λειτουργεί εις βάρος της κομματικής βάσης.

Ο Πέτρος Δούκας σε ομιλία προς τους Συλλόγους Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Κολούμπια και Χάρβαρντ στην αίθουσα «Κρανιδιώτη» του υπουργείου Εξωτερικών, που διάνθισε με αποφθέγματα ελλήνων φιλοσόφων αλλά και ολίγον από… Σάκη Ρουβά, κινήθηκε επιθετικά, λέγοντας ότι ζούμε με δανεικά και περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης που ρωτήθηκε σχετικά φαινόταν… πληροφορημένος. «Περιμέναμε να μας τα πει ο Δούκας;» σχολίασε με νόημα…


Σχολιάστε εδώ