Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές

Οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ, την Τρίτη και την Τετάρτη (26 -27 Μαΐου 2009) είναι οι πλέον κρίσιμες των τελευταίων ετών για την πορεία του Κλάδου. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη, πρωτόγνωρη διεθνή οικονομική συγκυρία που συμπαρασύρει και τον κλάδο μας. Οι αλλαγές θα είναι πολλές και ραγδαίες.

Οι συμβατικές εφημερίδες περνούν στην ηλεκτρονική μορφή, το διαδίκτυο ανοίγεται διάπλατα μπροστά μας, η αναλογική τηλεόραση περνά στην ψηφιακή εποχή. Ήδη στην Ευρώπη και την Αμερική εκατοντάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται εκτός δουλειάς καθώς κλείνουν εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Στην «κοσμογονία» αυτή, οι Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία δίνουμε τη δική μας μάχη με βροντερό παρών στις εκλογές, με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και τη συμμετοχή πολλών νέων συναδέλφων μας πλάι στους παλαιότερους που διατηρούν το πάθος και το όραμα για το κύρος και την αξιοπρέπεια του Κλάδου.

Αποδείξαμε ότι με τις πράξεις μας επιλύσαμε μέγιστα προβλήματα την περασμένη διετία. Πετύχαμε μοναδικές αυξήσεις στις συμβάσεις μας τις οποίες αρνήθηκαν να ψηφίσουν πέντε από τα έντεκα μέλη του ΔΣ. Δώσαμε και δίνουμε σκληρές μάχες για την εξασφάλιση της «εργασιακή ειρήνης» και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους άνεργους συναδέλφους.

Οι στόχοι μας για τη νέα διετία είναι πολλαπλοί:

α) Να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις που αρχίσαμε με τους ιδιοκτήτες και την κυβέρνηση, ώστε να γίνει πραγματικότητα η αναγνώριση των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και να ασφαλίζονται στα Ταμεία μας οι συνάδελφοί μας.

β) Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

γ) Να ρυθμίσουμε οριστικά το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης.

δ) Να πετύχουμε την αναγνώριση προϋπηρεσίας σε Μέσα που δεν έχει αναγνωρισθεί, καθώς και την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.

ε) Να μετατρέψουμε σε αορίστου τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για όσους συναδέλφους μας δουλεύουν στην ΕΡΤ.

στ) Να βάλουμε επιτέλους τάξη σε εκκρεμότητες στα ιδιωτικά και τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.


Σχολιάστε εδώ