Διημερίδα στα Χανιά για τα εθνικά θέματα

Με αφορμή την 68η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Όμιλος Μελέτης «Οι Κύδωνες» πραγματοποιεί στις 30 και 31 Μαΐου στα Χανιά επιστημονική διημερίδα για την εξέταση και συζήτηση θεμάτων εθνικού προβληματισμού, σε δύο θεματικούς κύκλους:

1) Εθνικοί αγώνες του ελληνικού λαού κατά τον 20ό αιώνα και τα εθνικά προβλήματα στο κατώφλι του 21ου. 2) Θέσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εισηγητές θα είναι οι: Δημ. Σταθάκης, γ.γ. του Ομίλου: «Η συμμετοχή των Κρητών στους εθνικούς αγώνες», Μιχάλης Χαραλαμπίδης, πολιτικός επιστήμων: «Το Ποντιακό ως ευρωπαϊκό ζήτημα», Γεώργιος Αϋφαντής, αντιστράτηγος ε.α. – συγγραφέας: «Η οικονομική παράμετρος των εθνικών θεμάτων», Παν. Ζαχαρίου, φιλόλογος/γλωσσολόγος: «Εθνικισμός – ρατσισμός και εκφοβιστικός χαρακτηρισμός», Κων. Ντουντουλάκης, εκπαιδευτικός: «Βάση της Σούδας και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», Μιχ. Στυλιανού, δημοσιογράφος: «Επισκόπηση της πορείας των εθνικών υποθέσεων», Κων. Κνιθάκης, καθηγητής Φιλοσοφίας, πρόεδρος του ομίλου: «Παγκοσμιοποίηση και Ελληνισμός», Κων. Ντουντουλάκης, εκπαιδευτικός: «Κριτική αντιπαράθεση σπαρτιατικής και σύγχρονης κοινωνίας», Κων. Γκέκας, νομικός, συγγραφέας: «Η άμεση δημοκρατία ως μόνη διέξοδος».


Σχολιάστε εδώ