Διατροφική ανθρωποκτονία…
Κύριε Διευθυντά,
Σε ελληνικό περιοδικό («Νέξους», Δεκ. ’08 – Ιαν. ’09) δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Κώδικας διατροφής», το απόλυτο μέσο απο-πληθυσμού, το οποίο αποτελεί παράφραση άλλου ανάλογου άρθρου περιοδικού της Αυστραλίας («Νέξους») και το οποίο ή πρέπει να χαρακτηριστεί «τρελό και σχιζοφρενικό» ή να ληφθεί σοβαρά υπόψη (ελάχιστη πιθανότητα) από τους ειδικούς επιστήμονες.
Στο άρθρο αυτό μπορεί να δει κανείς τέτοιες περίεργες επιστημονικές οδηγίες (διατροφικές) που τελικά ισχυρίζονται ότι αποσκοπούν στη μείωση του πληθυσμού της Γης ώστε τελικά από 6.692 δισεκατομμύρια κατοίκους της Γης να περιοριστούν αυτοί στα 500 εκατ.!
Δεν ξέρω αν αυτό είναι διατροφική ανθρωποκτονία ή γενοκτονία, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που αντέχει στη λογική, στην επιστημονική σκέψη και τη μεθοδολογία.
Εννοείται ότι οι οδηγίες του Κώδικα αυτού αφορούν τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα αυτών με προώθηση των επικίνδυνων (φυτοφαρμάκων, καρκινογόνων κ.λπ.) και τον περιορισμό των ωφέλιμων (βιταμινών, ιχνοστοιχείων κ.λπ.), δηλαδή σωστή και τεκμηριωμένη (!) «τρέλα».
Θα με ρωτήσετε βέβαια, γιατί ασχολούμαι με τρέλες και τρελά δημοσιεύματα που δεν αντέχουν στην επιστημονική λογική και γνώση, αλλά αναγκάστηκα να το κάνω όταν διαπίστωσα ότι τον Κώδικα αυτόν ενέκριναν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Υγείας και τον υπόγραψαν πάνω από 200 (!) κράτη και μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αγγλία, οι ΗΠΑ κ.λπ.
Επειδή δε στο Ίντερνετ αναφέρεται ο ΕΦΕΤ ως «Εθνικό Σημείο Επαφής» με τον Κώδικα (ΚΥΑ 349 ΦΕΚ 183/Β/11/2/2005), πήρα τηλέφωνο στα υποδεικνυόμενα τηλέφωνα δύο διευθυντηριών αλλά έλειπαν αμφότερες και ο απαντήσας στις εκκλήσεις μου, ενώ δήλωσε ειδικός διατροφολόγος (άρα ο καταλληλότερος να μου διευκρινίσει μερικά πράγματα), μου απάντησε ότι δεν ξέρει καλά το θέμα γιατί μόλις είχε προσληφθεί στον ΕΦΕΤ!
Ζήτησα κατόπιν τούτου τηλεφωνικά τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, αλλά η γραμματεύς του μου είπε ότι είναι σε «σύσκεψη» και θα με έπαιρνε αυτός τηλέφωνο μόλις ευκαιρούσε, αλλά μέχρι τώρα δεν ευκαίρησε και ούτε φαίνεται ότι θα ευκαιρήσει!
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος να λύσει τις απορίες πολλών επιστημόνων για την ύπαρξη και αποστολή του Κώδικα αυτού διατροφής ως και τις επιδιώξεις του, αλλά φαίνεται ότι ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, αφού κανένας δεν θα τον ελέγξει.
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης
Καθηγητής της Βιοχημείας
και Τοξικολογίας του ΑΠΘ
χημικός-βιοχημικός
και δρ ιατρός-τοξικολόγος