Διάδρομοι και Ψίθυροι

Μπορεί να καταντά κουραστικό αλλά οι «ειδικοί» δεν δείχνουν να κουράζονται να βγάζουν συνεχώς εκθέσεις, συστάσεις και πάσης φύσεως «χαρτιά και τεφτέρια» για τις ελληνικές τράπεζες. Κάθε εβδομάδα πάντως, όλο και κάποιος μεγάλος οίκος του εξωτερικού θα αναβαθμίσει κάποια χαρτιά, συνήθως τα ίδια που κάποιος άλλος «μεγαλοσχήμονας» αναλυτής υποβαθμίζει! Σε κάθε περίπτωση αυτήν την εβδομάδα ήταν η σειρά της Merrill Lynch να προχωρήσει μεν σε αύξηση της τιμής-στόχου για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς, αλλά παράλληλα να διατηρήσει τη σύστασή της για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο. Σύσταση που θέλει τις ελληνικές τράπεζες «υπερτιμημένες». Άντε βγάλτε άκρη …

Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Μυτιληναίος. Το είχαμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα πως οι συγκεκριμένοι τίτλοι «χρωστούσαν» μιαν αντίδραση και αυτήν τη φορά μας την πρόσφεραν. Ανάλογες επιδόσεις και για τους τίτλους του ΟΠΑΠ, της Intralot και του Τιτάνα.

Αλλά και τα «πετρέλαια» είχαν θετικές στιγμές. Στη Motor Oil βγήκαν αγοραστές, πωλητές όμως οι περισσότεροι για τον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως και τα δύο χαρτιά έχουν δρόμο μπροστά τους.

Οι Κατασκευές να δούμε τι θα κάνουν στη συνέχεια. Ουσιαστικά, το προηγούμενο διάστημα ο Ελλάκτωρας είχε κινητικότητα κι από εκεί και μετά ο κλάδος «αγνοείται»… Εντάξει, πολλοί «κοιτάνε» για τις εξελίξεις (;) στον τίτλο του Βωβού, ενώ αρκετοί «είδαν» και προς ΑΤΤΙΚΑΤ μεριά. Ίδωμεν…

Ο τίτλος που ξεχώρισε περισσότερο από τους υπολοίπους στον τραπεζικό κλάδο (Marfin Egnatia Bank) έχει αποδώσει άνω του 25% σωρευτικά τις προηγούμενες ημέρες. Καλό είναι να το έχετε υπόψη σας αυτό.

Κινητικότητα και δη έντονη για αρκετά χαρτιά που δεν μας απασχολούν και κάθε μέρα με τις θετικές τους επιδόσεις. Οπότε χρήζει ειδικής μνείας η συνολικά καλή εικόνα της Rainbow (+19,49%), αλλά και των Axon, Cyclon, Sprider, Sato και του Καρδασιλάρη.

Αρκετοί συνεχίζουν να ποντάρουν σε περαιτέρω εκπλήξεις από τίτλους όπως για παράδειγμα της ΕΧΑΕ. Ίδωμεν και σε αυτήν την περίπτωση!


Σχολιάστε εδώ