Γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ, ικανοποίηση στη ΝΔ για το ευρωψηφοδέλτιο

Θετική απήχηση στους συνδικαλιστικούς κύκλους είχε η επιλογή του κ. Πουπάκη, ενώ συζητήσεις πυροδότησε η απουσία κάποιου από τους «πρωτοκλασάτους» του συνδικαλιστικού χώρου του ΠΑΣΟΚ από τις εκλόγιμες θέσεις. Πολλοί εκτιμούν ότι οι «υποψήφιοι» Χρ. Πολυζωγόπουλος (πρόεδρος ΟΚΕ) και Σπ. Παπασπύρος (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), με ισχυρές επιρροές σε μαζικούς χώρους του ΠΑΣΟΚ, «δυσκόλεψαν» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, καθώς δεν επιθυμούσε να επιλέξει έναν από τους δύο, γνωρίζοντας ότι θα προκαλούσε τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις μιας μεγάλης μερίδας συνδικαλιστών, που πρόσκεινται είτε στον έναν είτε στον άλλον. Έτσι, Παρασκευή βράδυ η κ. Σαλουφάκου αιφνιδιάστηκε όταν έλαβε τηλεφώνημα από μέλος της αρμόδιας επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να στείλει το βιογραφικό της για να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο. Άξια συνδικαλίστρια, που όμως δεν επιθυμούσε να αφήσει το ΕΚΑ για την Ευρωβουλή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολυζωγόπουλος εγκαίρως με επιστολή του στον κ. Παπανδρέου έθετε τον εαυτό του στη διάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εν όψει της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου.

• Εξαιρετικά συγκινημένος ήταν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (και πρόεδρος της ΔΑΚΕ) Κώστας Πουπάκης για την 4η θέση που του επιφύλαξε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Εκλόγιμη η θέση, όμως αμέσως έπειτα από τρία κορυφαία και έμπειρα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, γεγονός που ο κ. Πουπάκης θεωρεί όχι απλώς τιμητικό, αλλά και ενδεικτικό των διαθέσεων της ΝΔ να επικεντρώσει την προσπάθειά της σε κοινωνικά, εργασιακά, οικονομικά θέματα που αφορούν ιδιαιτέρως τους εργαζόμενους.

Ήδη ο κ. Πουπάκης, προεξοφλώντας την εκλογή του, έχει επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων εντός ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση) διαβεβαιώνοντας ότι σε συνεργασία μαζί τους θα προωθεί τις θέσεις της συνομοσπονδίας που στηρίζονται σε μελέτες και στοιχεία του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πουπάκης αμέσως μετά την εκλογή του θα δρομολογήσει την παραίτησή του από το αξίωμα του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, παραμένοντας ωστόσο και επικεφαλής της ΔΑΚΕ και ενεργό μέλος της ηγεσίας της συνομοσπονδίας, καθώς στόχος του είναι να προωθήσει στη Βουλή τα εργασιακά, συνδικαλιστικά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Ο κ. Παπασπύρος

Ο κ. Παπασπύρος παραμένει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και σκοπεύει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να δρομολογήσει τις διαδικασίες παραίτησής του από το αξίωμα, όπως από το 2008 έχει προαναγγείλει. Σε συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη ο κ. Παπασπύρος ζήτησε (και πήρε) δεκαπενθήμερη άδεια προκειμένου να προετοιμαστεί, όπως λέει, για το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και αποσυνδέει πλήρως την απόφασή του αυτή από τις ευρωεκλογές και όσα προηγήθηκαν. Στα μέλη της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ ο κ. Παπασπύρος ανέφερε «προσωπικούς λόγους» για τη δεκαπενθήμερη άδεια…

Θέμα αντικατάστασης, προσωρινά έστω, του κ. Παπασπύρου στην προεδρία της ΑΔΕΔΥ δεν υφίσταται, καθώς θα εξακολουθήσει να υπογράφει ανακοινώσεις κ.λπ. μέχρις ότου ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι οι διαδικασίες εντός της ΠΑΣΚ/ΔΥ για την αντικατάστασή του.


Σχολιάστε εδώ