Αντικατέστησαν χωρίς αιτία τον επιτυχημένο πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Φιλ. Ταυρή

Αντικαταστάθηκε ο επί δύο χρόνια με επιτυχία πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, στέλεχος της ΔΑΚΕ και της ΓΣΕΕ Φίλ. Ταυρής, ο οποίος προσβλήθηκε με την αντιμετώπιση που του επιφύλαξε ο υπουργός Παιδείας. Και δεν αντέδρασε «με το γάντι», όπως προκύπτει από την επιστολή που απηύθυνε προς τα μέλη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, τουλάχιστον γι’ αυτούς που γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση. Στην επιστολή του ο κ. Ταυρής (ο οποίος πριν από τα δύο χρόνια προεδρίας του διετέλεσε επί τριετία αντιπρόεδρος του ιδρύματος), γράφει:

«Τα πέντε χρόνια, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα που πρέπει οι διοικήσεις ν’ αλλάζουν, αρκεί να θεσμοθετηθεί ότι η θητεία τους είναι πενταετής, μη διακοπτομένης παρά μόνο για ιδιαιτέρως σοβαρούς λόγους.

Είναι ακατανόητο και ανεπίτρεπτο να αλλάζουν οι διοικήσεις ανεξαρτήτως άλλων λόγων, επειδή αλλάζει ο υπουργός.

Αποτελεί τραγέλαφο το ότι όταν ένας υπουργός αποχωρεί συναποκομίζει με τα προσωπικά του είδη και τα πρόσωπα που είχε επιλέξει να στελεχώσουν τις θέσεις του χώρου ευθύνης του, για να πληρωθούν από τα προσωπικά είδη και τα πρόσωπα του επερχόμενου υπουργού.

Όλα τούτα έχουν να κάνουν με το περίφημο πολιτικό κόστος που κατατρύχει την πολιτική ζωή και δυστυχώς έχει εξελιχθεί επί τα χείρω, σε ατομικό πολιτικό κόστος (ή και όφελος), αδιάφορο αν αυτό έχει άλλου είδους επιπτώσεις ή συνέπειες.

Το υπέροχο σύστημα της Δημοκρατίας, όπου «ο λαός έχει πάντα δίκιο», στη σημερινή εποχή έχει ένα ιδιαίτερο τίμημα, ότι δηλαδή τις επιλογές τις έχει πάντα ο λαός (καλώς), υπό την επήρεια όμως των media (κακώς), με αποτέλεσμα ο πρώτος να καθοδηγείται σχεδόν αποκλειστικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των δεύτερων.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς πολιτικούς, εκουσίως ή ακουσίως, μακριά από την πολιτική ζωή, στην οποία κυριάρχησαν οι πολιτευόμενοι σελέμπριτις που δεν έχουν να προβάλλουν παρά τη λάιφ στάιλ εικόνα τους και πολλοί άλλοι, άεργοι και μη, που απλώς θορυβούν…».

Και ο νοών νοείτω, λέμε εμείς.


Σχολιάστε εδώ