Αδιέξοδο για 500 χιλιάδες ασφαλισμένους

Χάος και αδιέξοδο σε 500.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους δημιουργεί η ενοποίηση των Ταμείων Υγείας, της Επικουρικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας των εργαζομένων στις τράπεζες και στους τομείς της Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ κ.λπ.).
Για Ταμείο (το γνωστό ΤΑΥΤΕΚΩ) «αγανάκτησης και ταλαιπωρίας» κάνουν λόγο και καταγγέλλουν οι ασφαλισμένοι, ενώ ήδη σύλλογοι της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την ακύρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων του ν. 3655/08.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΤΟΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το νέο Ταμείο και να αντιμετωπισθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι των τραπεζών εντοπίζονται μεταξύ των άλλων στα εξής:
• Καταργούνται οι θέσεις των γιατρών – ελεγκτών, αφού σταμάτησαν την πληρωμή τους οι τράπεζες.
• Το προσωπικό μειώνεται δραματικά, αφού όσοι αποχωρούν δεν αντικαθίστανται.
• Τα εντάλματα πληρωμών δεν υπογράφονται, γιατί δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες -όταν χρειάζονται- υπογραφές προέδρου ή αντιπροέδρου.
• Υπάρχει αδιαφάνεια και άδικη οικονομική αιμορραγία από τα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων για κάλυψη λειτουργικών εξόδων της κεντρικής διοίκησης, που ανέρχονται περίπου σε 900.000 ευρώ τον χρόνο (πριν από την ενοποίηση τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν περίπου σε 40.000 ευρώ συνολικά).
• Οι συμβάσεις των οδοντιάτρων, καθώς και του γιατρού του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ στη Θεσσαλονίκη δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα να λιμνάζει η διεκπεραίωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους.
• Το τηλεφωνικό κέντρο του παραπάνω Ταμείου έχει έναν μήνα σχεδόν πάψει να λειτουργεί και ουδείς αρμόδιος… συγκινείται.
• Οι ουρές σε όλα τα Ταμεία των τραπεζών, που εντάχθηκαν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, φθάνουν στα ασανσέρ των κτιρίων τους και η εξυπηρέτηση καθυστερεί από δύο έως τρεις ώρες για συναλλαγή χρονικής διάρκειας δύο λεπτών!


Σχολιάστε εδώ