άλλες τυπολογίες

• Περισσότερο παρεμβατικός ο ρόλος του ΙΟΜ. Υπό την προεδρία του Ρ. Μορώνη συνδέθηκε με τις τρέχουσες εξελίξεις στα ΜΜΕ με μια σειρά εκδόσεων. Στο χώρο του βιβλίου, στη σειρά «Παρεμβάσεις» κυκλοφορούν τα βιβλία «Τηλεοπτική πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα», «Οι έφηβοι και το Internet» και «Από τις 78 στροφές στο CD. 80 χρόνια ελληνικής δισκογραφίας».
• Kυκλοφόρησε τo έβδομο τεύχος του πολιτικoύ περιοδικού «Politics News». Σε αυτό το τεύχος, υπάρχει φάκελος για τις ευρωεκλογές και συνεντεύξεις των Δ. Αβραμόπουλου, Χ. Βερελή και Μ. Αποστολάκη.

• Ψηφιακό Ξυλόκαστρο. Η διαμάχη των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας με το μοναστήρι της περιοχής στο Καμάρι Κορινθίας ίσως είναι η αφορμή για να ξεκινήσει, κάποια στιγμή, η μετάδοση του επίγειου ψηφιακού σήματος των σταθμών εθνικής εμβέλειας, από το δίκτυο που θα δημιουργήσει η Ψηφιακός Πάροχος. Παράλληλα προκύπτει από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο (forum Satleo, Mediablog κ.ά.) πως το Star ξεκίνησε ήδη πιλοτικές μεταδόσεις με τρία κανάλια! Θυμίζουμε απλώς πως ψηφιακά εκπέμπει και το κανάλι της Ιεράς Μηρόπολης Θεσσαλονίκης 3 Ε.
• Η νίκη της προσωρινής διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ στο δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για τη διοργάνωση του συνεδρίου της ομοσπονδίας με τη συμμετοχή των σωματείων και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει πάλι οι παρατάξεις της «συνδιοίκησης» στην κρατική τηλεόραση, ΠΑΣΚΕ/ΕΡΤ και ΔΑΚΕ, αναγνωρίζει πλήρεις αρμοδιότητες διοικητικού συμβουλίου στην προσωρινή διοίκηση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας μπορεί να διοργανώσει το συνέδριο.
• Στην «Καθημερινή» η Ιωάννα Μάνδρου. Μετά την πορεία της στο «Βήμα» και τον Alpha, η δημοσιογράφος βρήκε στέγη στην εφημερίδα του Νέου Φαλήρου.
• Συνύπαρξη Π. Τζωρτζάκη και Θ. Κυριακού. Την επόμενη Πέμπτη 29 Μαΐου στο συνέδριο των «Financial Times» και της Boussias Conferences οι δύο άνδρες θα τοποθετηθούν μαζί με τους υπόλοιπους συνέδρους για τη σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ.

• Αποχώρησε τόσο η Μάρα Ζαχαρέα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, όσο και η Ζηνοβία Σασλόγλου, αντιπρόεδρος, από το εγχείρημα της Platform 8. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Γιώργος Χουλιάρας και μέλη οι: Αλεξάνδρα-Μαρία Klein, Ελένη Παπασωτηρίου, Γιώργος Ρουμελιώτης και Δημήτρης Χρήστου. Την εταιρεία εκπροσωπεί ο Γ. Χουλιάρας και σε περίπτωση απουσίας του ο Γ. Ρουμελιώτης.
• «Τηλεοπτικά διαρκή πρωτοδικεία» αποκαλεί τα κανάλια ο Γιάννης Μαρίνος (δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι πασίγνωστος από τη δημοσιογραφική του πένα), στο κυριακάτικο άρθρο του στο «Βήμα», σημειώνοντας ότι «καταδικάζουν καθημερινά τους στόχους που επιλέγουν ή που προκύπτουν, εξευτελίζοντας το κράτος δικαίου και έχοντας από πολλού καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας»! Έχει κανείς αντίρρηση;
• Σημαντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Απογευματινής» κατά 999.000 ευρώ, ύστερα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 2.128.200 ευρώ. Πληροφορίες επιμένουν πως η εφημερίδα βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης και ότι οι πρώτες συζητήσεις έγιναν ήδη με ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.
• Στην αντεπίθεση για το αγγελιόσημο πέρασε η ΠΟΕΣΥ. Επικαλείται γνωμοδότηση του νομικού της σύμβουλου Τάσου Πετρόπουλου και δηλώνει πως η υποχρέωση καταβολής αγγελιοσήμου περιλαμβάνει και τα νέα μέσα (Internet, IPTV). Ως τώρα καταγράφονταν προτάσεις μείωσης ή κατάργησης του πόρου. Έτσι, διαφημιζόμενοι και τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν τη μείωσή του κατά 50% για την τηλεόραση, η ΕΙΙΡΑ διεκδικεί να μην εισπράττουν από τον πόρο σωματεία που δεν έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ, ενώ οι εκδότες των περιοδικών ζητούν τη δικαιότερη κατανομή του.

• Τη δυνατότητα λήψης κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 10.000.000 ευρώ καλούνται να εγκρίνουν, μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι της Audiovisual, του ομίλου Βαρδινογιάννη. Η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Plaza».
• Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο διοικητικό συμβούλιο των Παναθηναϊκών Εκδόσεων. Ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου παίρνει τη θέση του παραιτηθέντος Κωνσταντίνου Πετρή στην εταιρεία που εκδίδει την «Πράσινη». Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Μπόμης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σίντιακ και μέλος ο Δ. Γιαννακόπουλος.
• Νέα ηλεκτρονική έκδοση για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το www.nooz.gr είναι η συνέχεια του Flash.gr. Μετά την πώληση του σταθμού Flash 96 και του Flash.gr, η εκδοτική ομάδα του site με το ίδιο περιεχόμενο δημιούργησε μια νέα διεύθυνση, το www.nooz.gr, έχοντας τη συνεργασία του δικτύου Thomson Reuters, του Weather.com και της actionimages. Η νέα ιδιοκτησία του Flash 96 καλείται να στήσει και ένα site για λογαριασμό του σταθμού, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει σύντομα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Athens News».
• Ούτε η Βουλή δεν μπορεί να πάρει τη συχνότητα 106,7! Παρά το γεγονός πως η συχνότητα παραχωρήθηκε από την ΕΡΤ στη Βουλή, με ταυτόχρονη ενημέρωση των δύο αρμόδιων αρχών, ΕΕΤΤ και ΕΣΡ, στη θέση εξακολουθεί να εκπέμπει ο Digital, χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει στον αέρα το ραδιόφωνο της Βουλής.
• Επίθεση στην AGB, για το δείγμα της εταιρείας μέτρησης και τη σημασία που δίνεται σε αυτούς που παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ύστερα από την ολοκλήρωση της σειράς «Μεγάλοι Έλληνες». Την ίδια ώρα, εντός της Επιτροπής Έρευνας Έλεγχου Τηλεθέασης ξεκίνησε νέα διαβούλευση για τη μορφή που θα λάβει στο μέλλον η μέτρηση.
• Οργανωμένη κλοπή σήματος της Nova. Η Αστυνομία σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που έγινε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και τη Ρόδο συνέλαβε 13 άτομα που μέσω του Internet (δίκτυα OTE, Vivodi, HOL, Forthnet, Tellas, ON Telecoms) και χρήση ειδικών συσκευών διένειμαν παράνομα το κωδικοποιημένο σήμα της Nova επί πληρωμή σε χρήστες του διαδικτύου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της NetMed.

• Επειδή ειπώθηκε ότι το «Πρώτο Θέμα» έχει το ρεκόρ κυκλοφορίας, κάνουν κάποιο λάθος ή ξεχνούν ή δεν ξέρουν ως νεώτεροι. Το ρεκόρ το έχει η «Αυριανή», που το 1985 πούλαγε 246.000 φύλλα! Χωρίς… να δωροδοκεί τον αναγνώστη με DVD, CD, βιβλία, αυτοκίνητα και κουπόνια… φτώχειας για τα σούπερ μάρκετ.

• Στην Κάντζα ο Λαυρεντιάδης και ο Κυριακίδης. Οι δύο επιχειρηματίες, εκτός από την Green Farm, αγόρασαν άλλες δύο εταιρείες του Δ. Κοντομηνά: τη Mediterra που παράγει κρασιά και την εταιρεία catering Plaza η οποία ελέγχει το εστιατόριο του Alpha.

• Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρέστης θέλει να απαλλαγεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αrrena. Δείγμα αυτής της πρόθεσης ήταν η μείωση και για άλλους πάγωμα για 4 μήνες των αποδοχών των υψηλόμισθων.

• Τρεις άνθρωποι από το «ΠΑΡΟΝ» είναι υποψήφιοι στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ (Τρίτη και Τετάρτη). Πρόκειται για τον Μάρκο Μουζάκη (με τη Μαχόμενη Δημοσιογραφία), τον Β. Γιακουμή (με τη Δημοσιογραφική Ενότητα) και τον Ν. Καραμπάση (με την ΚΕΔ). Και αξίζουν την ψήφο των συναδέλφων τους! Καλή επιτυχία.
• Υποψήφιος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κούσουλας, με μεγάλη εμπειρία στο ρεπορτάζ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

• Οι εκδόσεις Αιτωλοακαρνανικός Τύπος παρουσίασαν στην Αθήνα τον Τουριστικό Οδηγό της Αιτωλοακαρνανίας. Ο εν λόγω τουριστικός οδηγός, ο οποίος, σημειωτέον, αποτελεί και τον μοναδικό τουριστικό οδηγό για τον νομό, σε κείμενα Λίνου Υφαντή και φωτογραφίες Γιάννη Γιαννακόπουλου, αποτελείται από 232 σελίδες, σε πολυτελή έκδοση με ενημερωμένους χάρτες, ιστορικά στοιχεία, πλήρη περιγραφή κάθε περιοχής και χρηστικές πληροφορίες για τον επισκέπτη (μνημεία, μουσεία, εστιατόρια, καταλύματα κ.λπ.).


Σχολιάστε εδώ