Όλα τα λεφτά στο τραπέζι

Κάτι δεν πάει καλά, όπως φαίνεται, με τον πλειστηριασμό του γνωστού ξενοδοχείου «Ξυδάκη» στον Ορνό Μυκόνου, το οποίο είχε βγάλει… στο σφυρί η τράπεζα Alpha Bank αντί 2.066.660 ευρώ στις 29 Απριλίου. Το ξενοδοχείο εμφανίστηκε και το πήρε στο ποσόν που «βγήκε» ένας πειραιώτης επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ (Μαϊάμι), ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση του συμβολαιογράφου κατέθεσε τα χρήματα μετρητά! Δηλαδή είχε μια σακούλα ή μια βαλίτσα μαζί του γεμάτη χαρτονομίσματα και τα… άδειασε πάνω στο τραπέζι!
Αν το φαινόμενο δεν ήταν πρωτοφανές και δεν παρέπεμπε σε εποχές… σεντουκιού, δεν θα το αναφέραμε, αλλά μεταπολεμικά συνηθίζεται το τίμημα στους πλειστηριασμούς των ακινήτων να καταβάλλεται με τραπεζική επιταγή.

Σημειωτέον ότι με βάση τον καινούργιο νόμο, το ακίνητο απαγορεύεται να εκπλειστηριάζεται κάτω από την αντικειμενική του αξία. Στην προκειμένη περίπτωση η αντικειμενική αξία αγγίζει τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Μήπως κάποια αρμόδια αρχή θα πρέπει να… ψάξει λίγο το θέμα; Γιατί η μεταφορά ενός τέτοιου ποσού στο… χέρι και ο εκπλειστηριασμός του ακινήτου σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής, δείχνουν ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά…


Σχολιάστε εδώ