Το 2% χωρίζει στα… 2 τους εκδότες!

Η μια πλευρά με σημαιοφόρους Λαμπράκη, Μπόμπολα και Τεγοπουλαίικο κατά του Αλαφούζου. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων κατά ενός μέλους της! Βαριές κουβέντες. Ενυπόγραφες οι κατηγορίες που εκτοξεύονται για συμφέροντα και… φιλιππινέζες πολιτικούς που η κάθε πλευρά έχει… στρατολογήσει.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών καταγγέλλει τον Αλαφούζο ότι «ο όμιλός του έλαβε από τη σημερινή κυβέρνηση, χαριστικά, άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας»!

Κρεμάει επίσης στα… μανταλάκια τον Στέφανο Μάνο, που σήμερα έχει στο στρατόπεδό της η «Καθημερινή» και ο οποίος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το 2% ότι είναι σκάνδαλο, ενώ το 1993 ως υπουργός τότε

Οικονομικών το είχε ανεβάσει σε 4% και μάλιστα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! (τότε το δεχόταν…)

Το κυριακάτικο «Βήμα» σε δισέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «2% – τα δάκρυα του κροκοδείλου» προχωρούσε πολύ πιο ακραία… Έγραφε συγκεκριμένα για «το πλούσιο παρασκήνιο που αποκαλύπτει πώς ορισμένοι πολιτικοί γίνονται όργανα συμφερόντων – πραγματικών, βαρυνομένων με κατηγορίες του κοινού ποινικού δικαίου και σκανδαλωδώς ευνοηθέντων από περισσότερες της μιας κυβέρνησης»!

Ενώ σ’ άλλο σημείο χρέωνε την υποχώρηση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί «η κυβέρνηση δεν τόλμησε να επιβληθεί σε μια μερίδα βουλευτών της που κινήθηκε με τη νοοτροπία του όχλου» και «τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να υποχρεώσουν τον αντίπαλό τους σε μια κοινοβουλευτική υποχώρηση αδιαφόρησαν για τις κοινωνικές επιπτώσεις της επέμβασής τους»!

Έμμεσα την απάντηση ο Αλαφούζος έδωσε μέσω άρθρου του δημοσιογράφου και στελέχους του ομίλου Πάσχου Μανδραβέλη στην κυριακάτικη «Καθημερινή» για «την απόσυρση της τροπολογίας για τα ”μαύρα ταμεία των επιχειρήσεων ΜΜΕ”, σημειώνοντας ότι: «Παρά τις υπόγειες πιέσεις, παρά τους αφανείς εκβιασμούς (που γίνονται αντιληπτοί μόνο με δεύτερη ανάγνωση όσων ακούμε στα δελτία των οκτώ) η αντιπολίτευση και πολλοί βουλευτές της ΝΔ αντιστάθηκαν. Το σημαντικό είναι ότι ο Γιάννης δεν φοβάται πλέον το χάρτινο θεριό. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με κάποιους βουλευτές της ΝΔ σήκωσαν το ανάστημά τους στην άρρωστη εξουσία κάποιων media».

Αναμένεται το επόμενο βήμα, η νέα φάση του σίριαλ «2%», αφού είναι σίγουρο ότι η Ένωση των Ιδιοκτητών δεν θα εγκαταλείψει τη νομική κατοχύρωση του αφορολόγητου 2% των εσόδων τους, με τον Αλαφούζο να κρατάει τη σημαία της κάθαρσης.


Σχολιάστε εδώ