ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΟΛΟΥΣ!

Προς αυτήν την κατεύθυνση συγκλίνουν το τελευταίο διάστημα όλες οι ενδείξεις και οι ανεπίσημες πληροφορίες που προέρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχουν αποτελέσματα μυστικών δημοσκοπήσεων που δείχνουν σαφώς ότι μια τέτοια απόφαση θα λειτουργήσει ευεργετικά για την παράταξη καθʼ οδόν προς τις εθνικές εκλογές. Στη… «μαύρη λίστα» περιλαμβάνονται οι εμπλεκόμενοι με οποιονδήποτε τρόπο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου (Ρουσόπουλος, Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός), αλλά και όσοι προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους (Βουλγαράκης, Παυλίδης), ενώ οι πληροφορίες εντάσσουν στον κατάλογο αυτό και τον Μιχ. Λιάπη, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της «Ζήμενς». Δείγμα των προθέσεων της Ρηγίλλης θεωρούν ορισμένοι το γεγονός ότι από την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος αποκλείσθηκαν όλοι πλην των κ. Λιάπη και Κοντού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο τελευταίοι έχουν… διαφύγει τον κίνδυνο. Στελέχη μάλιστα σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα έρθει σε δυσχερή θέση αν «κόψει» όλους τους άλλους και «σώσει» τον κ. Λιάπη. Προσθέτουν δε ότι αν τον αποκλείσει θα στείλει μήνυμα προς όλους και την κοινωνία ότι δεν διστάζει να πάρει μέτρα και εναντίον του πρώτου εξαδέλφου του.

Παράλληλα υπουργοί και βουλευτές –Ντόρα, Γιακουμάτος, Χαρακόπουλος, Γρηγοράκος– τις αμέσως προηγούμενες ημέρες έθεσαν εμμέσως η ευθέως θέμα αποκλεισμού των εμπλεκόμενων από τις λίστες. Η σχετική φημολογία έχει προκαλέσει εκνευρισμό και ανησυχία μεταξύ των άμεσα θιγόμενων, ενώ ο Γ. Βουλγαράκης υποστήριξε ότι «οι βουλευτές είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι» και πρόσθεσε ότι η συζήτηση «έχει χάσει την αξία της». Σε κατʼ ιδίαν συνομιλίες του δε επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της Ντόρας, διότι στις δηλώσεις τον «φωτογράφησε» καθαρά. Πάντως ο πρώην υπουργός έχει προκαλέσει νέα… κύματα δυσφορίας στο Μαξίμου, με την επιμονή του να προβάλλει τις «λαϊφ στάιλ» πλευρές της ζωής του. Παλαιότερα με το πολυτελές σκάφος του, τα πάρτι της κόρης του και πιο πρόσφατα με τη διοχέτευση στον Τύπο φωτογραφιών από επιδόσεις του στο σπορ του ράφτινγκ. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο Μαξίμου ήταν η απόφαση του κ. Καραμανλή να συγκροτήσει Κεντρική Επιτροπή Ευρωεκλογών και όχι να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο, μέλος του οποίου είναι ο κ. Βουλγαράκης.

Σε πιο χαμηλούς τόνους κινούνται οι υπόλοιποι της παρέας. Ο κ. Ρουσόπουλος λέει ότι δεν έχει κανένα μήνυμα από το Μαξίμου ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ο δε κ. Δούκας ότι δεν έχει κάνει κάτι επιλήψιμο για να «τιμωρηθεί» και να μείνει εκτός συνδυασμών. Όσο για τον κ. Μπασιάκο, υποστήριξε ότι ζήτησε ο ίδιος να μη λάβει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος διότι μέχρι τις εκλογές θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Δηλαδή ενώ η ΝΔ θα δίνει τη «σκληρή μάχη» των ευρωεκλογών, εκείνος θα κάνει διακοπές!

Ως αντανάκλαση των προθέσεων του πρωθυπουργού να «απαλλαγεί» από όσα στελέχη ζημίωσαν τη παράταξη και «πλήγωσαν» τους ψηφοφόρους της, θεωρούν ορισμένοι και την πρωτοβουλία του για αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο, με κορυφαίο ζήτημα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο της πρότασης του Αλ. Αλαβάνου. Συνεργάτες μάλιστα του κ. Καραμανλή δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σε κάποια από τις δημόσιες δηλώσεις ή ομιλίες του μέχρι τις ευρωεκλογές να κάνει σχετική νύξη, προλειαίνοντας το έδαφος. Πάντως είναι εξαιρετικά απίθανο να τοποθετηθεί με οριστικό τρόπο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το πιθανότερο είναι η σχετική ανακοίνωση να γίνει καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία των εθνικών εκλογών.


Σχολιάστε εδώ