Τον έλεγχο του φάσματος συχνοτήτων θέλει η ΕΕΤΤ

Λίγο πριν από την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η ΕΕΤΤ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, στο οποίο έχει κληθεί να λάβει μέρος ο Νεγρεπόντε, ο πρόεδρός της Νικήτας Αλεξανδρίδης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» άνοιξε ολόκληρη την ατζέντα στις σχέσεις κυβέρνησης, Ανεξάρτητων Αρχών και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ μίλησε για ανυπαρξία συντονισμού στη μετάβαση προς την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Είπε πως δεν υπάρχουν πάρκα κεραιών, όπως επίσης και ότι απαιτείται ο συντονισμός των ψηφιακών συχνοτήτων με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά «δυστυχώς στην Ελλάδα δεν συζητάμε όσο θα έπρεπε για αυτά».

Ο ίδιος μίλησε για «χίλια δυο προβλήματα» και προέτρεψε τα τηλεοπτικά κανάλια να συνεργαστούν με τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ως πάροχοι περιεχομένου. Ζήτησε επίσης να «διαχωριστεί η έννοια του ”παρόχου περιεχομένου” από τον ”πάροχο δικτύου” και να γίνει προσαρμογή του νόμου περί ραδιοτηλεοπτικών» ενώ για την ΕΕΤΤ ζητά να «καταστεί ο ενιαίος φορέας διαχείρισης του συνόλου του φάσματος συχνοτήτων».

Ειδικότερα για το νόμο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, υποστηρίζει πως θα υπάρξει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή πολλές διατάξεις του προσκρούουν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


Σχολιάστε εδώ