Σώθηκε το γήπεδο

Για πρώτη φορά επιχειρείται η διπλή ανάπλαση δύο περιοχών, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό, με μεγάλο όφελος για τους κατοίκους της Αθήνας.

Μεγάλες εκτάσεις πρασίνου θα ενισχύσουν το πράσινο της Αθήνας, αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών θα δημιουργηθούν και το όνειρο των χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του δικού τους γηπέδου θα υλοποιηθεί.

Μαζί, όμως, με αυτά, υποδομές ανύπαρκτες σήμερα θα κατασκευαστούν και παραμελημένες και εγκαταλειμμένες γειτονιές θα αναβαθμισθούν και θα αλλάξουν πραγματικά όψη. Είναι, λοιπόν, μεγάλο το έργο που θα γίνει. Ιστορικό.

Σημαντικές οι εκδηλώσεις που έγιναν για να εορτασθεί το εξαιρετικό γεγονός. Μια παρατήρηση έχουμε, την οποία θα πρέπει να προσέξει ο φίλος δήμαρχος. Το επικοινωνιακό δηλαδή μέρος για την προβολή της όλης προσπάθειας. Το προσέχει γενικά το θέμα. Του ξεφεύγουν, όμως, μερικές φορές κάποιες παράμετροι.

Και αυτό κοστίζει. Και για να είμαστε σαφείς: Δεν ήταν άξια ούτε του γεγονότος ούτε της μεγάλης του σημασίας για την Αθήνα, τα βίντεο που προβλήθηκαν στο Γκάζι για την ανάπλαση.

Στην καλύτερη περίπτωση ήταν πρόχειρα, εντελώς ερασιτεχνικά. Και δεν αναφέρομαι τόσο στο περιεχόμενο, στον λόγο, όσο στην εικόνα, στη σκηνοθεσία και στην ποιότητα των βίντεο.

Καλά, τόσα έξοδα γίνονται, δεν ήταν δυνατόν να γυρίσει τα βίντεο κάποιος επαγγελματίας, κάποιος ειδικός; Κρίμα.

Μπράβο στο Δημοτικό Βρεφοκομείο

Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών για να εορτασθεί η Γιορτή της Μητέρας την περασμένη Κυριακή, 10 Μαΐου. Χιλιάδες παιδάκια με τους γονείς τους πήγαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΝΑ, στο Ρουφ.

Ο χώρος θαυμάσιος, γεμάτος λουλούδια και πράσινο. Χιλιάδες μπαλόνια, διάφορες δραστηριότητες, παιχνίδια, χοροί, γέλια και τραγούδια τον γέμισαν ζωντάνια, ενώ ήταν πολύ έξυπνο τα ίδια τα παιδιά να μπορούν να φτιάξουν δώρα για τις μανούλες τους.

Το πιο ωραίο απ’ όλα όμως ήταν οι πραγματικά καταπληκτικές κατασκευές ολόκληρων σπιτιών, από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων που έγιναν από τους παιδαγωγούς και τα παιδιά.

Δίπλα τους δέντρα με κρεμασμένες τις ευχές για τις μητέρες. Χιλιάδες πρωτότυπες και συγκινητικές ευχές.

Εντυπωσιακές οι κατασκευές, μερικές έφθαναν τα δύο μέτρα, θάμπωναν με την καλαισθησία, την ευρηματικότητα, το μεράκι, αλλά και την απλότητα των υλικών, χαρτόνι, μανταλάκια, ύφασμα κ.λπ. «Συγχαρητήρια. Η δουλειά που έγινε ήταν εξαιρετική». Αυτά ακούγονταν όχι μόνον από τους γονείς και τους επισκέπτες αλλά και από τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο και τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Δύσκολη αναμφίβολα η οργάνωση τέτοιας εκδήλωσης στο ύπαιθρο με χιλιάδες παιδιά.

Είχε όμως επιτυχία. Αυτό φαινόταν ολοκάθαρα στα ενθουσιασμένα προσωπάκια των παιδιών, στην ικανοποίηση που ένιωθαν οι μητέρες καθώς έφευγαν από τη γιορτή και πλημμύριζαν την οδό Πειραιώς με τα γλαστράκια και τους βασιλικούς στο χέρι.

Ο δήμαρχος, το Δημοτικό Βρεφοκομείο τις είχε σκεφθεί και τις είχε όλες τιμήσει. Κι ακόμη είχε διδάξει τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο.

Απόντες πάλι….

Απουσίαζαν πάλι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι Κ. Σκανδαλίδης και Αλέξης Τσίπρας. Τι να πεις! Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αν δεν μπορούν να προσέρχονται, αν οι ασχολίες τους δεν τους το επιτρέπουν, αν θεωρούν ότι δεν είναι σημαντικά όσα γίνονται και λέγονται στο δημοτικό συμβούλιο, τότε, το αξιοπρεπέστερο είναι να παραιτηθούν.

Υπάρχουν και άλλοι να τους αντικαταστήσουν. Κάποιοι που πιθανότατα θ’ ασκούν καλύτερα τα καθήκοντά τους. Κάποιοι που δεν θ’ αποφεύγουν να βρίσκονται εκεί όπου τους έστειλε η ψήφος των Αθηναίων που τους εμπιστεύτηκαν.

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ