Στόχος του Καραμανλή η εξάντληση της τετραετίας!

Ο πρωθυπουργός είκοσι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αναστρέψει το άσχημο γι’ αυτήν κλίμα και αν το πετύχει, εκτιμά ότι τότε στο ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών θα έχουν πρόβλημα.

Με βάση αυτές τις προβλέψεις και εφόσον βέβαια επιβεβαιωθούν από τις κάλπες της 7ης Ιουνίου, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει φυγή προς τα εμπρός.

Η εξάντληση της τετραετίας για τον Κ. Καραμανλή σχετίζεται με την εκτίμηση ότι το νέο έτος τα οικονομικά στοιχεία θα είναι περισσότερο θετικά, το κύμα της ανέχειας και των προβλημάτων διεθνώς θα έχει κοπάσει και γενικά η κατάσταση θα είναι περισσότερο αντιμετωπίσιμη από τη σημερινή, στην οποία κυριαρχεί ο φόβος για το αβέβαιο αύριο. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δείχνει να πιστεύει ότι η απόλυτη ταύτιση της ελληνικής κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πλαίσιο λιτότητας που επέβαλε στη χώρα μας, θα επιφέρει καρπούς που θα μπορεί να επικαλεστεί σε κάθε περίπτωση.

Με λίγα λόγια ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι στα μέσα του επόμενου έτους τα πράγματα για την ελληνική οικονομία σε σχέση με τη σημερινή τραγική κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμα. Τότε όμως θα έχει να αντιμετωπίσει την προεδρική εκλογή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ο Κάρολος Παπούλιας δεχθεί την πρόταση για άλλη μια τετραετία, θα είναι πολύ δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ να πει «όχι» στην εκλογή του. Το κόστος θα είναι τεράστιο γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις αν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που θα παγώσουν πάλι την αγορά, για στενούς κομματικούς λόγους, αφού αν κερδίσει θα ψηφίσει, όπως δηλώνουν, τον Παπούλια. Γι’ αυτά τα παιχνίδια ένα κομμάτι της κοινής γνώμης από τώρα εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία του.

Πάντως ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι μπορεί να φθάσει στο τέλος της τετραετίας. Φυσικά οι προβλέψεις δεν κοστίζουν…


Σχολιάστε εδώ