στα ενδότερα των ομάδων

=Δεν έχει ματαγίνει αυτό! Να φεύγει ένας προπονητής από τον Ολυμπιακό και να περνάει τις ώρες του με τον Σωκράτη Κόκκαλη!

= Όποιος έφευγε από το Λιμάνι ξεχνούσε αυτόματα τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων». Όσες προσπάθειες και αν έκανε, τοίχο συναντούσε όταν επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

=Ο Βαλβέρδε, όμως, άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Εντάξει, έπαιξε ρόλο και το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Βιετνάμ για τη διεξαγωγή φιλικού στο πλαίσιο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Κόκκαλη στη συγκεκριμένη χώρα.

=Αλλά ακόμα και αυτή η παράμετρος, δεν αρκούσε για να τα πουν ο πρόεδρος και ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Κόκκαλης έχει αποδείξει ότι μιλάει μόνο σε όποιον θέλει και όταν εκείνος επιλέγει τον χρόνο.

=Άρα, στον Ισπανό θέλει και μιλάει. Αρέσει στον Κόκκαλη να συζητάει με τον Βαλβέρδε και γι’ αυτό τα είπαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ανόι.

= Ήταν εύλογη η απορία που εξέφραζαν όσοι γνώριζαν από το παρελθόν την τακτική που ακολουθούσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Απορία που είχε δύο σκέλη.

=Τόσο για το πώς μιλάει ο Κόκκαλης στον Βαλβέρδε όταν δεν είχε πράξει κάτι ανάλογο με άλλον προπονητή ή παίκτη στο παρελθόν, όσο και για το πώς κατάφεραν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να διακόψουν τη συνεργασία τους. Ομολογώ ότι με το δεύτερο σκέλος της απορίας συμφωνώ απόλυτα, διότι έχω διασταυρώσει πλήρως την εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

=Κάποιες λεπτομέρειες οδήγησαν συνεπώς στο «διαζύγιο» του Ολυμπιακού και του ισπανού τεχνικού. Λεπτομέρειες, τις οποίες ενδεχομένως να άλλαζαν ο Κόκκαλης και ο Βαλβέρδε εάν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο.

=Η απώλεια του Τριποτσέρη ενόχλησε πολύ τον Μπάγεβιτς. Ο σερβοέλληνας προπονητής έχασε τον δεύτερο παίκτη από τους τέσσερις που έκλεισε προφορικά ο ίδιος και, μάλιστα, τον είδε να καταλήγει εκεί που πήγε και ο πρώτος, στη Λάρισα.

=Ο Σίμιτς είχε δώσει τα χέρια με τον «Ντούσκο», αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι μπορεί να μείνει στα λόγια η συμφωνία του και βρήκε πάτημα στις πιέσεις του Βατσινά και υπέγραψε στη Λάρισα. Διότι ο παίκτης είχε δικαίωμα να κάνει προσφυγή και να επιλέξει εκείνος την ομάδα που θα συνέχιζε την καριέρα του.

=Αλλά προτίμησε να πάει στον Κάμπο ως μεταγραφή. Διότι ο Πηλαδάκης έβγαλε ρευστό από την τσέπη του και πλήρωσε στον Σίμιτς τα χρήματα που του χρωστούσε από πέρσι ο Βατσινάς.

=Κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ. Και, βεβαίως, αν έμπλεκε ο Σέρβος σε αυτήν τη διαδικασία, δεν ξέρει πότε θα έπαιρνε τα δεδουλευμένα του.

=Ο Μπάγεβιτς, λοιπόν, εκνευρίστηκε αφάνταστα όταν έμαθε ότι και ο Τριποτσέρης πήγε στη Λάρισα. Τον έζωσαν τα φίδια, μάλιστα, μήπως ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο και ο Λεονάρντο.

=Ο προπονητής της ΑΕΚ θεωρεί τον Βραζιλιάνο δικό του παιδί. Και θέλει να δουλέψει μαζί του, ώστε να τον ετοιμάσει για την Εθνική Ελλάδας και να αποδείξει πως μπορεί να κάνει… χωριό και με Λατίνους.

=Με εκείνους, δηλαδή, που αποδεδειγμένα ταιριάζουν τα χνώτα του Φερνάντο Σάντος. Με τους Έλληνες έχει πρόβλημα ο πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

=Όχι, βέβαια, τους παίκτες, αλλά κυρίως τους οπαδούς που κάθονται πίσω από τον πάγκο του «δικέφαλου» στην Τούμπα και τον κράζουν διαρκώς για τις επιλογές του. Γι’ αυτό και έγινε το «έλα να δεις» στη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

=Μπορεί να προκάλεσαν την έκρηξη του Ζαγοράκη τα σφυρίγματα του Κάκου, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε πολλά νεύρα και με εκείνους που κατηγορούν τον Σάντος. Διότι θεωρεί πως το κάνουν απλώς και μόνο για να φθείρουν τον ίδιο.

=Σύμφωνα με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όσοι αποδοκιμάζουν τον Σάντος ταυτίζονται με τις θέσεις του Λαϊκού Μετώπου. Κι αυτός είναι ο λόγος που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Ζαγοράκη.

=Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ξέρει ότι με τον Πορτογάλο έχει βρει την υγειά του. Ακόμα και στις πιο άσχημες μέρες του, ο ΠΑΟΚ αποδίδει γύρω στο 7.

=Μπορεί, βέβαια, να μη φτάσει η απόδοση της ομάδας στο 10, αλλά αποκλείεται να πέσει στο 5. Κι αυτό μετράει στο μυαλό του Ζαγοράκη.

=Όπως επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και η αποδοχή από τον Πορτογάλο όλων των κινήσεων που αποφασίζουν ο πρόεδρος και ο Βρύζας. Δεν γκρινιάζει ούτε τις βγάζει σκάρτες.

= Έχει, δηλαδή, η ομάδα ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια. Ακόμα και τον Μπακαγιόκο έχει κουλαντρίσει ο Σάντος.

=Όλα αυτά, βέβαια, τα αποδέχεται και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ. Αλλά φαίνεται ότι στο Λαϊκό Μέτωπο, ή όπως αλλιώς ονομάζεται, έχουν διαφορετική άποψη και αποφάσισαν να την εκφράσουν από τη στιγμή που βγήκαν απέναντι τον Ζαγοράκη για τις επικείμενες αρχαιρεσίες στον Ερασιτέχνη.

=Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ φοβάται μήπως βιώσει κι αυτός όσα περνάει το τελευταίο διάστημα ο Λάμπρος Σκόρδας. Η ιστορία, άλλωστε, επαναλαμβάνεται και ο Ζαγοράκης ξέρει ότι οι οπαδοί ξεχνούν εύκολα.

=Το διαπίστωσε και στην περίπτωση του Ντέμη. Γι’ αυτό χτυπάει τη γροθιά στο μαχαίρι, ώστε να ξεμπερδεύει μια και καλή με όσους θεωρεί ότι του ασκούν αντιπολίτευση πριν γιγαντωθούν και γίνουν εξαιρετικά δύσκολοι αντίπαλοι.

=Μιας και αναφέρθηκα στον Άρη, καλό θα ‘ναι να κρατήσουν μικρό καλάθι οι φίλοι της ομάδας που περιμένουν μεγάλες μεταγραφές από την αντιπολίτευση. Το λέω διότι κι άλλες φορές τους έταξαν κάποιοι άνθρωποι να τους φέρουν τους… Ωνάσηδες της Συρίας και ακόμα τους περιμένουν στη Θεσσαλονίκη.

= Όπως τους έπεισαν τον χειμώνα για τον Ντίαθ της Μπόκα Τζούνιορς και τελικά την πάτησε ο Σκόρδας. Διότι άλλος έκανε τις επαφές με τον ατζέντη του παίκτη και τον Κάρλος Μπιάνκι, αλλά στον Σκόρδα χρεώθηκε το… κάζο. Ενδεχομένως επειδή κι εκείνος εξακολουθούσε να πιστεύει ότι τον στηρίζουν οι έως τότε στενοί συνεργάτες του.


Σχολιάστε εδώ