Σε ανοδική πορεία ο Όμιλος της ΑΤΕ

Θεαματική ανάπτυξη των εργασιών και σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου ΑΤΕΒank σημειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2009. Κι αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία όταν βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Βασικός μοχλός της ανάπτυξης αυτής ήταν η αύξηση των υπολοίπων του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων σε ετήσια βάση κατά 25,4%, έναντι 10,8% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σημαντική ήταν επίσης η βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου κατά 23,1% παρά τις αρνητικές επιπτώσεις από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ανάκαμψη των οργανικών και μη εσόδων, την αύξηση του ενεργητικού, τη μείωση του δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανειών και τη διενέργεια αυξημένων προβλέψεων έναντι του αντίστοιχου τριμήνου.

Ο Όμιλος ΑΤΕbank το πρώτο τρίμηνο ενίσχυσε την κερδοφορία και τα μεγέθη του βελτιώνοντας συγχρόνως την ανταγωνιστική του θέση, παρά τη λήψη σημαντικών μέτρων θωράκισης που έλαβε. Ως προτεραιότητα του Ομίλου τέθηκαν η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και η διατήρηση ικανοποιητικής και επαρκούς ρευστότητας.

Παρά την επιβεβλημένη λόγω της μακροοικονομικής αβεβαιότητας ενίσχυση των προβλέψεων, κατάφερε ο Όμιλος της ΑΤΕbank να αντιστρέψει τις αρνητικές τάσεις του τέταρτου τριμήνου 2008 και να ενισχύσει την κερδοφορία του σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008, με τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της ΑΤΕbank να ανέρχονται σε 37,3 εκατ. ευρώ έναντι 30,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σημειώνοντας αύξηση 23,1%.

Η ΑΤΕbank με τα θεαματικά οικονομικά αποτελέσματά της στο πρώτο τρίμηνο και την καταλυτική στήριξή της στην πραγματική οικονομία, εμπεδώνει ακόμη περισσότερο στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της.


Σχολιάστε εδώ