Πολλές οι ανησυχίες στη NetMed για την επόμενη μέρα

Στο στόχαστρο επενδυτών η NetMed, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη μεταβίβαση των μετοχών της από τη Naspers στη Forthnet. Οι σχετικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα δικαιώματα της SuperLeague και τώρα, έχοντας μπει στην επόμενη ημέρα, και έχοντας πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της επόμενης τριετίας, είναι ξανά πολύ κοντά σε μετοχική αλλαγή. Όμως το πεδίο του ανταγωνισμού είναι διαφορετικό. Δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη έμειναν εκτός συμφωνίας, παραμένοντας με τίμημα που δεν ανακοινώθηκε επίσημα στην ΕΡΤ, ενώ αίφνης ο ΟΤΕ μπαίνει, μέσω του Conn-x TV, στο πεδίο της IPTV και υπόσχεται, όπως η On Telecoms και η HOL TV, χαμηλότερες τιμές, παρέχοντας και τηλεόραση. Η μάχη των συνδρομητών, τώρα ξεκινάει. Ποιες είναι λοιπόν οι επισφάλειες της επένδυσης; Το «Π» καταγράφει τα σημαντικότερα ζητήματα από τη σχετική λίστα που συνέταξε η ίδια η Forthnet στο απολογιστικό της δελτίο για το 2008. Εξ αυτών άλλα είναι μακροπρόθεσμα και άλλα φλέγονται.

– «Η επιτυχία των εργασιών της NetMed θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να αυξήσει την πελατειακή της βάση».

– «Η μείωση δαπανών από τους καταναλωτές μπορεί να έχει δυσμενή αντίκτυπο στην αύξηση του αριθμού των πελατών, στο εύρος των αυξήσεων των τιμών, στα έσοδα και στην κερδοφορία της NetMed».

– «Η NetMed ενδέχεται να γνωρίσει υψηλά ποσοστά απενεργοποιήσης στους πελάτες τής συνδρομητικής τηλεόρασης».

– «Η επιχειρηματική δραστηριότητα της NetMed έχει εποχικό χαρακτήρα».

«Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα σήματα του προγράμματος της NetMed ενδέχεται να επηρεάσει δυσμενώς τα έσοδα και τις συμφωνίες της NetMed».

– «Ενδέχεται να διαπιστωθεί ότι η NetMed παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων».

– «Η ικανότητα της NetMed να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικό τρόπο συμβάσεις περιεχομένου με σημαντικούς παρόχους περιεχομένου ενδέχεται να επηρεασθεί δυσμενώς από την αγορά».

– «Ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να αποσύρουν ή να μην ανανεώσουν ισχύουσες άδειες εκπομπής της NetMed ή να μη χορηγήσουν άδειες στο μέλλον».

– «Η NetMed θα μπορούσε να χάσει κάποια από τα πιο σημαντικά δικαιώματα προγραμμάτων εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή οι εθνικές αρχές προστασίας του ανταγωνισμού δεν επιτρέψουν την απόκτηση μακροπρόθεσμων αποκλειστικών δικαιωμάτων αναμετάδοσης».


Σχολιάστε εδώ