ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Χοντραίνει η κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο του Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και το σωματείο εργαζομένων στον δήμο. Ήδη από το προηγούμενο φύλλο είχαμε γράψει για τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών. Αυτά που ακούστηκαν όμως πριν από λίγες μέρες, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει… Με αφορμή την παρουσίαση μελέτης για τις δυνατότητες αξιοποίησης των υπαλλήλων του δήμου, το σωματείο βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει ακόμη ένα μέτωπο με τη διοίκηση και με τον ίδιο τον δήμαρχο.

Σε παρέμβασή του στο συμβούλιο, ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Καλλιμάνης κατηγόρησε τον κ. Πατούλη για διγλωσσία: από τη μια, λέει ο πρόεδρος, ο δήμαρχος μιλάει για υπεράριθμους εργαζομένους και για σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον δήμο, από την άλλη όμως προσλαμβάνει εκατοντάδες νέους υπαλλήλους με υπέρογκους μισθούς χιλιάδων ευρώ και αδιευκρίνιστα καθήκοντα.

Στον αντίποδα ο δήμαρχος κατηγορεί τον κ. Καλλιμάνη ότι εξυπηρετεί παραπολιτικές σκοπιμότητες, που στόχο δεν έχουν την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά να πληγεί η δημοτική αρχή. Ο κ. Πατούλης δεν δίστασε να μιλήσει ευθέως για… σχέσεις και ραντεβού του προέδρου των εργαζομένων με τον πρώην δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Τζανίκο τις οποίες ο πρόεδρος δεν αρνήθηκε, ξέχασε όμως να πει γιατί δεν αντιδρούσε όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή προσλάμβανε με το τσουβάλι εργαζόμενους και την καθαριότητα του δήμου είχε αναλάβει εργολάβος που απασχολούσε… Κινέζους!

Το σωματείο πάντως ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και η ατμόσφαιρα στο Μαρούσι μυρίζει μπαρούτι…

QQQ Ξένο σώμα για την παράταξη της δημοτικής αρχής στην Κηφισιά μαθαίνουμε ότι είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Κατσίμπας, εξαιτίας της κόντρας του με συναδέλφους του της ίδιας παράταξης. Θυμίζουμε

ότι ο Κατσίμπας είχε επιχειρήσει να ανοίξει καντίνα με παράτυπη άδεια στο ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς! Τότε, κάποιοι από τη δημοτική αρχή ξεσηκώθηκαν και αντιτάχθηκαν στα επιχειρηματικά πλάνα του συναδέλφου τους, με αποτέλεσμα η καντίνα τελικά να κλείσει. Ο Κατσίμπας το κράτησε «μανιάτικο» και άρχισε το αντάρτικο, κόντρα στους τότε αντιδημάρχους Χρήστο Καλό και Γιώργο Θωμάκο. Η συνέχεια ήταν να μη μετέχει σε ενδοπαραταξιακές δραστηριότητες και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

QQQ Ολοκληρώθηκε το σίριαλ με τις εκλογές στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, τον φορέα που φέρει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο. Θυμίζουμε ότι στην αρχική εκλογή ο επανεκλεγείς πρόεδρος, δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, είχε κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να περάσει «γραμμή» στην ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκαλώντας την αντίδραση των αυτοδιοικητικών που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα είχαν αποχωρήσει. Οι εκλογές όμως έγιναν ερήμην τους και εξελέγησαν στην Εκτελεστική ο «πράσινος» δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και ο Συνασπιστής δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, που όμως κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους λίγες μέρες μετά. Ακολούθησαν αναγκαστικά επαναληπτικές εκλογές για την πλήρωση των θέσεων των δημάρχων που παραιτήθηκαν.

Τις δύο «ορφανές» θέσεις κατέλαβαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος και ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, διαμορφώνοντας ένα αμιγώς γαλάζιο σχήμα στον ΕΣΔΚΝΑ.

QQQ Δύο ώρες ανάλωσαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στο Γαλάτσι για τη… μοιρασιά των εκλογικών κέντρων για τις ευρωεκλογές και αν έπρεπε το ΚΚΕ να πάρει το περίπτερο που μέχρι τώρα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στη θέση του. Και οι πολίτες περίμεναν πότε θα συζητηθούν τα δικά τους θέματα από το συμβούλιο. Σημειωτέον ότι την επομένη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συζητούσε για την υπόθεση του Ολυμπιακού Παλαί ντε Σπορ του Γαλατσίου.

Έτσι, για να φανούν οι προτεραιότητες…

Μπορεί πάντως το δημοτικό συμβούλιο του Γαλατσίου να μην πολυΐδρωσε για το θέμα του Παλαί, τα νέα όμως από τη Νομαρχία

Αθηνών είναι ευχάριστα. Και αυτό γιατί το νομαρχιακό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση απέρριψε την περιβαλλοντική μελέτη που είχε υποβάλει για έγκριση ο όμιλος Χαραγκιώνη, για το έργο της μετατροπής του Ολυμπιακού Παλαί του Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο. Οι άνθρωποι της νομαρχίας άκουσαν τόσο την πλευρά των επιχειρηματιών όσο και του δήμου, διά στόματος του δημάρχου Κυριάκου Τσίρου, κι έπειτα από εισήγηση του νομάρχη Γιάννη Σγουρού και της αρμόδιας επιτροπής

αποφασίστηκε να μην εγκριθεί η μελέτη, απόφαση που βάζει φρένο στη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στον χώρο.

QQQ Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας πέρασε μεν κατά πλειοψηφία η εισήγηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού, ο δήμαρχος όμως Γιάννης Θεοδωρόπουλος μέτρησε τρία αντάρτικα από δημοτικούς του συμβούλους, οι οποίοι πήγαν κόντρα στη θέση της δημοτικής αρχής που ήταν υπέρ των σχεδίων του υπουργείου… Πρόκειται για τους Οδυσσέα Παπαδόπουλο, Μαίρη Παπάζογλου και Νίκο Βάκκα, που με τη δικαιολογία της ελλιπούς ενημέρωσης έριξαν μαύρο!


Σχολιάστε εδώ