Ο Βασίλης Γκαγκάτσης επιστρέφει… μέσω ΠΑΟΚ στο προσκήνιο

Νομικός σύμβουλος του «δικέφαλου» του Βορρά ήταν στην αφετηρία της πολυκύμαντης πορείας του ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος πρόεδρος της ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που πέρασε στην αφάνεια μετά την παραίτησή του. Μια αποχώρηση για την οποία λέγονται πολλά από πολλούς, αλλά κανείς δεν έχει δώσει στοιχεία για το αν ήταν προϊόν ισχυρών πιέσεων από πολιτικά πρόσωπα ή αντιπάλων του στο ετερόκλητο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Για το αν και κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε η δικαστική δίωξη εναντίον του για να εξαναγκαστεί να φύγει πριν -ενδεχομένως- βρεθεί μπροστά στα φάσμα μιας καταδίκης.

Η επάνοδός του στο προσκήνιο δεν θα γίνει κατά πώς φαίνεται από τον Ολυμπιακό, όπως όλοι είχαμε πιστέψει λόγω των φιλικών δεσμών και σχέσεων με τον Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά από τη Θεσσαλονίκη και δίπλα στον Θοδωρή Ζαγοράκη, «κολλητό» του και κουμπάρο του από τότε που ο νεαρός πρόεδρος του ΠΑΟΚ φορούσε το περιβραχιόνιο της Εθνικής.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης χρεώνεται πολλά από τα σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση, τη λειτουργία και τη γενική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ουδείς όμως μπορεί να του αμφισβητήσει τον ιστορικό θρίαμβο του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη διάκριση του αθλήματος όλων των εποχών. Γι’ αυτό και βρισκόταν στο απυρόβλητο όλα αυτά τα χρόνια παρά την ανοιχτή σύγκρουσή του με την κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, για θέματα δημοκρατικότερης λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Η επιλογή της ρήξης συσσώρευσε δεινά στην ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή.

Ο Β. Γκαγκάτσης βγήκε τελικά νικητής με τις πλάτες της FIFA, αλλά ο λογαριασμός γι’ αυτόν ήλθε μετά… Η επιστροφή του γίνεται σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες και έχει σημασία ότι διοχετεύτηκε η πληροφορία παραμονές της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Έχει κάποια αξία -και ερμηνεία- αυτή η σημειολογία. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης στέλνει μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις: «Είμαι ακόμα εδώ και όρθιος»!


Σχολιάστε εδώ