Ομολογία ενοχής το μπλόκο στις ανακρίσεις

Με διάφορα δικονομικά τερτίπια επιχειρούν να καθυστερήσουν, ει δυνατόν και να μπλοκάρουν, τις διαδικασίες, γεγονός που ισοδυναμεί με «ομολογία ενοχής», καθώς αν δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν θα επέτρεπαν την ομαλή εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Παράλληλα, προσπαθούν με φήμες και υπαινιγμούς να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να τα κατονομάζουν, προσδοκώντας ότι κατʼ αυτόν τον τρόπο θα διευρύνουν το… κατηγορητήριο και θα θολώσουν τα νερά. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι διαρροές σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, πληροφοριών και εγγράφων, που αποτελούν τμήματα της δικογραφίας και διοχετεύονται επιλεκτικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Οι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες αύριο οι συνήγοροι θα προχωρήσουν σε νέες κινήσεις (μηνύσεις, αιτήσεις για εξαιρέσεις κ.α.) προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Παιχνίδι επιχειρήθηκε να γίνει και με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου σχετικά με την παράσταση πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου που δήθεν ομολογούσε «χρηματισμό» πολιτικών κομμάτων. Ενώ στην ουσία δρομολογούσε τις διαδικασίες αφενός για τη δίωξη της «Ζήμενς» και αφετέρου για τον αποκλεισμό της γερμανικής εταιρείας από μελλοντικές προμήθειες του ελληνικού Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι από τις 5 Απριλίου το «ΠΑΡΟΝ» σε πρωτοσέλιδο άρθρο του διατύπωνε το ερώτημα: «Γιατί το Δημόσιο δεν έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τις μίζες της Ζήμενς;»

Μέχρι στιγμής κλήση να απολογηθεί δεν έχει λάβει ο Θ. Τσουκάτος, ο οποίος ως γνωστόν έχει παραδεχθεί ότι πήρε χρήματα από τη «Ζήμενς» για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο εννοείται ότι παρακολουθούν με αγωνία και στα κόμματα, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα πουν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι και ποια πρόσωπα θα εμπλέξουν. Βουλευτής που κινείται στο μητσοτακικό στρατόπεδο έλεγε χαρακτηριστικά προ ημερών ότι «αν μιλήσει ο Χριστοφοράκος, θα διαλυθεί το πολιτικό σύστημα»!..

Στο άλλο «μέτωπο», αυτό με την προμήθεια τρόλεϊ (ΜΑΝ) από τη «Ζήμενς» (που προκάλεσε την παραίτηση του Χρ. Βερελή) η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ απέστειλε στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση το φάκελο με όλα τα σχετικά στοιχεία.

Τέλος όσον αφορά το ζήτημα της αγοράς από τον ΟΤΕ της εταιρείας «Γερμανός», σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε δυσχερή θέση φαίνεται ότι έχουν περιέλθει οι κ. Βουρλούμης και Μαρτιγόπουλος, οι οποίοι χειρίσθηκαν την υπόθεση για λογαριασμό του Οργανισμού. Αυτούς άλλωστε υπέδειξε εμμέσως και ο Γ. Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομίας εκείνη την περίοδο, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε καμιά ανάμειξη στη συμφωνία για την αγορά του «Γερμανού».


Σχολιάστε εδώ