Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

> Αν θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες για τη δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και αν θα υλοποιηθεί η πρόθεση του Δήμου Καλαμαριάς για τη σύνδεση του Μετρό με θαλάσσια προαστιακή συγκοινωνία, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Μακεδονίας-Θράκης, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου… Επίσης ερωτά την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αν και πότε θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα ειδικά για τους απολυμένους του εργοστασίου της Ζήμενς στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργείου.

> Υφίσταται ή όχι θέμα άρνησης μουσουλμάνων της Θράκης να απασχοληθούν σε βιοτεχνίες που αναλαμβάνουν προμήθειες του Ελληνικού Στρατού, ερωτά τον υπουργό Άμυνας ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

> Να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και νέοι επιστήμονες» και οι δικαιούχοι που έκαναν έναρξη επαγγέλματος το 2008 ζήτησε με ερώτησή του προς την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Πεταλωτής. Όπως τονίζει όμως, η απάντηση που πήρε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ ήταν ελλιπέστατη και καθόλου διαφωτιστική.


Σχολιάστε εδώ