Μπουλντόζες στα αυθαίρετα από την Υπερνομαρχία Αθηνών

Στην κατεδάφιση των αυθαίρετων επεκτάσεων του εστιατορίου-κυλικείου «Ζέπελιν», που βρίσκεται στο Αττικό Άλσος, προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, υλοποιώντας τη δέσμευσή της ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κακοποιεί δασικές εκτάσεις και να παραβιάζει τους νόμους.

Η ευτυχής, για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, αυτή κατεδάφιση είναι αποτέλεσμα σκληρού δικαστικού αγώνα που κράτησε χρόνια και κατά τη διάρκεια του οποίου η Υπερνομαρχία πέτυχε την έξωση του ενοικιαστή του εστιατορίου «Ζέπελιν», που είχε κατασκευάσει παράνομα σειρά αυθαίρετων κτισμάτων.

Μετά την αποβολή του ενοικιαστού η Υπερνομαρχία με έγγραφό της ζήτησε από την Πολεοδομία τον προσδιορισμό των αυθαίρετων κτισμάτων του «Ζέπελιν» και την κατεδάφισή τους.

Η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Ντίνα Μπέη σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης τόνισε:

«Είναι απόφαση της Υπερνομαρχίας ό,τι βρίσκεται στη διαχείρισή της και είναι αυθαίρετο να το κατεδαφίζει. Είναι υποχρέωσή μας να μη διατηρούμε αυθαίρετα κτίσματα. Αυτό κάνουμε, αυτό υλοποιούμε σήμερα με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων του αναψυκτηρίου “Ζέπελιν”.

Ο νόμος απαιτεί κάθε πέντε χρόνια τα κτίρια που ανήκουν στην Υπερνομαρχία και βρίσκονται σε πράσινους δημόσιους χώρους να βγαίνουν σε ανοιχτή δημοπρασία. Εγγυώμαι ότι η Υπερνομαρχία θα θέσει αυστηρότατους όρους στην ανοιχτή δημοπρασία ώστε να αποκλειστούν αυθαίρετες κατασκευές από τον νέο ενοικιαστή.

Τις προσεχείς μέρες θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη της ανοιχτής δημοπρασίας και στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα κοινοποιηθεί και στα Επιμελητήρια με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ανακαίνιση και δημοπράτηση του αναψυκτηρίου θα προχωρήσει και η ανάπλαση του Αττικού Άλσους και ειδικότερα των αθλητικών χώρων (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις) προκειμένου να γίνουν προσιτά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και τους αθλητικούς συλλόγους».


Σχολιάστε εδώ