μικρά αθλητικά

• Επιτέλους! Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα γίνεται πραγματικότητα. Μετά και την τελευταία αυτοψία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα προκαταρκτικά έργα αρχίζουν τις προσεχείς μέρες με εκσκαφές και αντιστηρίξεις και υπολογίζεται ότι σε 18 μήνες όλα θα είναι έτοιμα για μεταφερθεί εκεί το στρατηγείο των «κιτρινόμαυρων». Η περιπέτεια στο «χωράφι» των Θρακομακεδόνων, το γνωστό «Βουνό», τελειώνει και η τεχνική ηγεσία, με Μπάγεβιτς προφανώς στο τιμόνι, θα μπορεί να δουλέψει άνετα σε ένα σύγχρονο κέντρο. Φυσικά, οι ακαδημίες και όλες οι παιδικές ομάδες θα έχουν τον δικό τους χώρο για την καλλιέργεια φυτώριου ταλέντων, στο οποίο πιστεύει πολύ και θέλει για την «Ένωση» ο σερβοέλληνας προπονητής.

• Οξύνονται τα πνεύματα στο Ηράκλειο από μέρα σε μέρα. Οι οπαδοί του ΟΦΗ δεν μπορούν να χωνέψουν τον υποβιβασμό της ομάδας τους και ζητούν, ή για να ακριβολογούμε, απαιτούν την άμεση απομάκρυνση του προέδρου Βατσινά. Του χρεώνουν σειρά σοβαρών λαθών και μάλλον έχουν δίκιο. Το χειρότερο όμως που του καταλογίζουν είναι η απόλυτη εξάρτηση από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που θεωρούν ότι ελέγχει την κρητική ΠΑΕ, χωρίς να επενδύει. Αντίθετα, της παίρνει παίκτες που έχουν αξία. Το πρόσφατο ξέσπασμα των οπαδών στο προπονητικό κέντρο δεν φαίνεται πως εκτόνωσε την κατάσταση. Ελπίζεται ότι η ένταση δεν θα μεταφερθεί στο παλιό γήπεδο του ΟΦΗ, όπου θα μετακομίσει η ομάδα, εγκαταλείποντας το «Παγκρήτιο» για το Πρωτάθλημα στη Β΄ Εθνική.

• Τέλος παίρνει το απαράδεκτο φαινόμενο της σίτισης από φαστφουντάδικα στην Παραλιακή για τους αθλητές και τις αθλήτριες που διαμένουν και προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η διοίκηση του αθλητικού κέντρου, που αναβαθμίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συμφώνησε με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών, που αθλητές τους στεγάζονται εκεί, το εστιατόριο να λειτουργήσει και πάλι. Έτσι οι αθλητές θα γλιτώσουν επιτέλους από τον βραχνά του φαγητού στις πιτσαρίες και τα φαστ φουντ από το Φάληρο έως την περιοχή της Γλυφάδας!

• Συνιστούν πρόκληση όσα συμβαίνουν με το κουπόνι του Στοιχήματος. Ξαφνικά -και χωρίς δικαιολογία- ο ΟΠΑΠ αφαιρεί παιχνίδια του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Όλοι υποψιαζόμαστε τους λόγους, αλλά αυτή η αντιμετώπιση τροφοδοτεί φήμες για προκατασκευασμένα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη κατηγορία, με ομάδες και ονόματα που δεν αναφέρουμε για τον φόβο της αγωγής. Το «κλείδωμα»… «κλείδωμα» όμως. Ο ΟΠΑΠ δίνει γερό «χαρτζιλίκι», κάπου δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε κάποιες ομάδες Β΄ Εθνικής κατηγορίας για διαφήμιση, υποτίθεται, αλλά… Μήπως πρέπει να γίνει έρευνα από τον Οργανισμό;

• Είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θέλησαν να κάνουν μια βόλτα το πρωί στην πόλη της Λάρισας, δηλαδή πολλές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα για τα play off στο Αλκαζάρ. Τι το ‘θελαν; Μόλις τους πήραν μυρωδιά οι θεσσαλοί οπαδοί στους δρόμους άρχισαν να τους κράζουν και να τους βρίζουν, πετώντας μέχρι και κινητά. Ίσως, πίστευαν ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στη νίκη της ομάδας τους. Απαράδεκτη και αφιλόξενη συμπεριφορά.


Σχολιάστε εδώ