Κάτω στον Πειραιά

Με αυτό το πλεόνασμα ο κ. Κάρλες ανέφερε ότι προσλήφθηκαν οκταμηνίτες έκτακτοι υπάλληλοι για την καθαριότητα και αγοράστηκαν και απορριμματοφόρα οχήματα. Τα ίδια περίπου που αναφέρει και ο Τ. Αβραμίδης.

Ουσιαστικά δηλαδή, η διαφωνία και η διαφορά -αν θέλετε- της προηγούμενης δημοτικής αρχής με τη σημερινή στο συγκεκριμένο θέμα, έγκειται στο ύψος του πλεονάσματος και όχι στην ύπαρξή του, για την οποία συμφωνούν και οι δύο πλευρές ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει…

Τώρα αν το πλεόνασμα αυτό ο Αβραμίδης το αποκαλεί «συνήθη πρακτική» και ο Κάρλες «έμμεση φορολογία», είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

// Μπορεί ο Γ. Σουφλιάς να ανακοίνωσε τώρα την επέκταση του Μετρό στις δυτικές συνοικίες (Νίκαια, Κορυδαλλό, Ταμπούρια κ.λπ.), αλλά την αναγκαιότητα για την επέκτασή του στις συγκεκριμένες περιοχές την είχε επισημάνει ο αναγνώστης μας Νίκος Λαγωνίκας, με επιστολή που είχε στείλει και είχε δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες από το 1999!

// Σύσκεψη πολλών δημάρχων και αντιδημάρχων έγινε στις αρχές του μήνα στο ΙΣΤΑΜΕ για το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής που εξήγγειλε ο Γ. Σουφλιάς. Από τον Δήμο Πειραιά στη σύσκεψη μετέχουν οι αντιδήμαρχοι Τάκης Αβραμίδης και Δημήτρης Βρόντος, οι οποίοι έθεσαν για μια ακόμα φορά το θέμα του αποκλεισμού του Πειραιά από τους νέους οδικούς άξονας στο Λεκανοπέδιο καθώς και την πάγια άρνηση του ΥΠΕΧΩΔΕ να συζητήσει τις προτάσεις του δήμου για την αποφυγή της τσιμεντοποίησης των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, αλλά και τις μονοδρομήσεις.

// Δύο νέα νηπιαγωγεία που θα καλύψουν τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών μετά και την καθιέρωση ως υποχρεωτικής της φοίτησης στο νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν οι περιοχές της Δεξαμενής και του Σχιστού. Ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κτιρίου του 8ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Δεξαμενής, επί της οδού Κοζάνης, ανάμεσα στις οδούς Δεξαμενής και Λένορμαν. Το νέο σχολείο, που θα καλύψει τις ανάγκες των νηπίων της περιοχής και των οικογενειών τους, θα διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα για την εξοικονόμηση ενέργειας που δεν επιβαρύνει το Περιβάλλον. Την περασμένη Τετάρτη, επίσης, υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του 21ου Νηπιαγωγείου μεταξύ του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του ΟΣΚ και έως το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει η κατασκευή του στην περιοχή του Σχιστού, επί των οδών Θεσπιέων, Επαμεινώνδα και Αισχύλου.

Να θυμίσουμε ότι η κατασκευή των δύο νέων νηπιαγωγείων ήταν βασική προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, όπως και η κατάργηση της διπλοβάρδιας που υλοποιήθηκε με τη λειτουργία του 1ου και 2ου Λυκείου.

// Ονόματα – εκπλήξεις θα έχει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά. Αν και δεν… μυρίζουν ακόμη εκλογές, οι σχετικές ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει! Έτσι λοιπόν τις τελευταίες ημέρες μάθαμε ότι βολιδοσκοπήθηκε ο επί σειρά ετών δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος δήλωσε «στρατιώτης του Κινήματος» και διευκρίνισε πως όπου του ζητήσουν να μετάσχει θα το κάνει. Κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει το παρών στη μάχη των προσεχών βουλευτικών εκλογών από το ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιά. Ο Παρασκευόπουλος είχε στηρίξει τον Γ. Παπανδρέου στην εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκείνος που τον μύησε στην πολιτική είναι ο Χρήστος Φωτίου, από την «παλιά φρουρά» του ΠΑΣΟΚ.

Στο ψηφοδέλτιο μετέχει κι ένας από τους νομαρχιακούς συμβούλους του Γ. Μίχα, πέραν βέβαια των Μ. Μπεντενιώτη και Δ. Καρύδη που δίνουν το παρών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

// Εν μια νυκτί «κατάργησε» τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Παντελεάκο ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας, ανακοινώνοντας ενώπιον των προϊσταμένων και του προσωπικού της υπηρεσίας ότι αναλαμβάνει εκείνος την αντιδημαρχία! Αιτία ήταν το ότι ο αντιδήμαρχος είχε απαιτήσει από τον Γ. Γλύκα να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα του τομέα, γιατί δεν μπορούσε πλέον να λειτουργήσει. Παράλληλα με την «κατάργησή» του κ. Παντελεάκου από αντιδήμαρχο, ο Γ. Γλύκας τον διέγραψε από τον συνδυασμό του, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του προς τους εργαζομένους, ο Κ. Παντελεάκος αναφέρει: «Από την 1/1/2009 που ανέλαβα καθήκοντα αντιδημάρχου Καθαριότητας, ο κ. δήμαρχος δεν έχει καταβάλει καμία οικονομική εισφορά για την Καθαριότητα.

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε στα οχήματα ζημιές και προβλήματα με τον προμηθευτή πετρελαίου, λιπαντικών, αλλά και γενικότερα με όλους τους προμηθευτές ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.

Να επισημάνω ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα στερούμεθα τη χρήση σταθερών και κινητών τηλεφώνων. Σας υπενθυμίζω ότι το έτος 2008 χορηγήθηκε δάνειο 500.000 ευρώ για τον τομέα της Καθαριότητας και τη μερική αντικατάσταση των απαρχαιωμένων οχημάτων, τα οποία και δόθηκαν προς άλλες χρήσεις. Άραγε η μη προσμέτρησή μου στην ομάδα της πλειοψηφίας θα επιλύσει τα προβλήματα στον τομέα της Καθαριότητας;».


Σχολιάστε εδώ