Θα ταράξει τα νερά αύριο ο Αντ. Σαμαράς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία θα αποπνέει «αυτοπεποίθηση» και «αισιοδοξία», κόντρα στη γενικότερη μιζέρια που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή (αλλά και στην κοινωνία) και αναμένεται να προκαλέσει σχόλια και ερμηνείες.

Ο υπουργός Πολιτισμού θα εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα βγει γρήγορα από την κρίση και θα βγει ισχυρότερη, ενώ θα υπεραμυνθεί του κυρίαρχου ρόλου που διαδραματίζει η Ν. Δημοκρατία στο πολιτικό σκηνικό. Παράλληλα, θα στηρίξει αναφανδόν τις προσπάθειες του καταβάλλει ο Κ. Καραμανλής για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογραμμίζοντας τις ηγετικές ικανότητες του πρωθυπουργού. Όσοι γνωρίζουν σημεία της ομιλίας, μιλούν για ασυνήθιστο πολιτικό λόγο που θα ξεφεύγει κατά πολύ από την «ξύλινη γλώσσα» των πολιτικών.

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγαλοπρεπή, όπως λέγεται, τελετή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης που έχουν προγραμματισθεί για τις 20 Ιουνίου. Στην τελετή αναμένεται να δώσουν το παρών ηγέτες ξένων κρατών, πρωθυπουργοί, υπουργοί Εξωτερικών και άλλες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χ. Μουμπάρακ, ο τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία κ.ά. Τις επαφές με τους πρωθυπουργούς έχει αναλάβει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής και το πρωθυπουργικό γραφείο, τις προσκλήσεις σε υπουργούς Εξωτερικών έχει αναλάβει η Ντ. Μπακογιάννη και στους υπουργούς Πολιτισμού ο Αντ. Σαμαράς. Στην κυβέρνηση δίνουν μεγάλη σημασία στην παρουσία ξένων ηγετών, καθώς το γεγονός θα καλυφθεί από όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης του πλανήτη και θα αποτελέσει εξαιρετική διαφήμιση για τη χώρα.


Σχολιάστε εδώ