Η απόφαση Όραμς είναι «βόμβα» στο τραπέζι των συνομιλιών

Το βρετανικό στην εθνότητα, ζευγάρι των Όραμς, που αγόρασε παράνομα την περιουσία του Αποστολίδη στην κατεχόμενη Κερύνεια, θα πρέπει: 1) Να κατεδαφίσει το σπίτι, την πισίνα και τον φράχτη που παρανόμως ανέγειραν στην ιδιοκτησία Αποστολίδη. 2) Να του πληρώσουν αποζημίωση λόγω παράνομης κατοχής 3) Να του επιστρέψουν την περιουσία του. Με βάση την απόφαση του ΔΕΚ, η απόφαση για τον Αποστολίδη είναι εκτελεστή σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Η ΕΕ χαλάει τη θέληση»

Ο κ. Ταλάτ δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφασή του παραγνώρισε την ύπαρξη του Κυπριακού και ειδικότερα το Περιουσιακό, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, το ΔΕΚ έριξε «βόμβα» στο τραπέζι των συνομιλιών. Όπως είπε ο κ. Ταλάτ κατέστη όνειρο για την τουρκική πλευρά η αναμονή ώστε να επιδείξει η ελληνοκυπριακή πλευρά ευκαμψία προς την εξεύρεση ενός κοινού σημείου επί του κεφαλαίου του Περιουσιακού.

Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ «χαλάει τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς» για λύση, προσθέτοντας ότι αυτό το λάθος κατέστη σοβαρότερο με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση Όραμς.

Πάντως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, έχοντας επίγνωση της τουρκικής αντίληψης ότι η απόφαση Όραμς είναι «βόμβα» στο τραπέζι των συνομιλιών εφόσον θωρακίζει τα ατομικά δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και ανατρέπει τον παράνομο σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσίων, αποφάσισε όπως δήλωσε ο ίδιος να μη θέσει την απόφαση των Όραμς στις συνομιλίες με τρόπο ακραίο!


Σχολιάστε εδώ