ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΠρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου στη Νέα Δημοκρατία να αναθερμανθούν οι «παλιές αγάπες» αποτελούν οι ευρωεκλογές. Ας πούμε, αυτή η φιλολογία περί υποψηφιότητας του Β. Μεϊμαράκη ήταν, όπως πληροφορούμαι, εκ του μηδενός. Δεν συζητήθηκε ποτέ σοβαρά στο Μαξίμου και, φυσικά, δεν προτάθηκε τίποτα σχετικό στον υπουργό Άμυνας, που ούτως η άλλως δεν θα δεχόταν να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Πώς «προέκυψε» λοιπόν το όνομά του; Οι περισσότεροι στη ΝΔ «ενοχοποιούν» τον Λ. Ζαγορίτη, που όπως λένε «θέλει να τον βγάλει μέσα από τα πόδια του»! Στο κόμμα και στη Β΄ Αθηνών… Αυτόν, ουσιαστικά, «φωτογράφησε» και η Ντόρα σε συνομιλία της με δημοσιογράφους μην κρύβοντας τη δυσφορία της για την τακτική του γραμματέα. Τακτική που, πάντως, έχει ενοχλήσει και το Μαξίμου, παράγοντες του οποίου σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι «το παρακάνει ο Λευτέρης και πέφτει σε γκάφες»! Σημασία έχει ότι ο ίδιος ο Λευτέρης νομίζει πως… διαπρέπει!

oΤΕΛΙΚΑ η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε ή όχι με τον πρόωρο και μάλλον άγαρμπο τρόπο που έκλεισε η Βουλή; Διότι οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μπερδευτεί. Στη Θεσσαλονίκη και στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ένθερμα την απόφαση του πρωθυπουργού. «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να σέρνει τη χώρα στη σκανδαλολογία» επισήμανε σε δημοσιογράφους. Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους αντιπολιτευόμενων εφημερίδων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κλείσαμε τη Βουλή για να αποφύγουμε τα χειρότερα»! Δεν γνωρίζω τι εννοούσε ακριβώς, αλλά οι συνομιλήτριές της κατάλαβαν ότι στην κυβέρνηση ανησυχούσαν για νέο γύρο αποκαλύψεων, που θα προκαλούσε και νέα αιτήματα για προανακριτική από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

oΗ απΟφαση για το (άγαρμπο) κλείσιμο της Βουλής αναζωπύρωσε στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης τις γκρίνιες για έλλειψη στρατηγικής και απουσία επικοινωνιακής πολιτικής. Κορυφαία στελέχη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους σημειώνουν ότι η κυβέρνηση αντιδρά καθυστερημένα και σπασμωδικά και δείχνει να μην έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο κ. Αντώναρος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επικοινωνιακής πολιτικής, δεν έχει επαφές με τους διευθυντές των Μέσων Ενημέρωσης και το κυριότερο δεν έχει όραμα για την προβολή των κυβερνητικών θέσεων. Όχι πως τα κορυφαία στελέχη άρχισαν να… νοσταλγούν τον Θ. Ρουσόπουλο… Ωστόσο, θεωρούν ότι πρέπει να συσταθεί μια «ομάδα» που θα διαχειρίζεται τα σημαντικά ζητήματα. Παλιά… καλή ιδέα του Β. Μεϊμαράκη, που -θυμηθείτε το- θα επανέλθει δριμύτερη μετά τις ευρωεκλογές. Τώρα οι «γκρινιάρηδες» τηρούν σιγήν ιχθύος για να μη διαταράξουν (περισσότερο…) τα πράγματα.

oΣΕ μια έκρηξη οργής και ειλικρίνειας ο Γ. Γιακουμάτος έκανε τη μεγάλη δήλωση:
«Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι για μούντζες»!.. Το τελευταίο διάστημα και στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες δεν χάνει ευκαιρία να εκφράσει τη βαθιά εκτίμησή του για τους συντρόφους του στην παράταξη. Επιμένει μάλιστα ότι ο Κ. Καραμανλής δεν πρέπει να περιμένει τους συγκεκριμένους βουλευτές να τους αποδοκιμάσει ο λαός, αλλά να τους… δώσει μια «μούντζα» ο ίδιος. Τι υπονοεί ο ποιητής; Εννοεί και το λέει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να αποκλεισθούν από τις λίστες του κόμματος όσοι βουλευτές ενεπλάκησαν σε υποθέσεις σκανδάλων. Ήτοι… Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Δούκας, Μπασιάκος, αλλά και Παυλίδης και όποιον άλλο τον πάρει η μπάλα.

oΜΕΤΑ από μια… περίοδο σιωπής, ο Π. Τατούλης επανήλθε «δριμύτερος» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κ. Καραμανλή. Γεγονός που, πάντως, δεν αιφνιδίασε το Μαξίμου, αντιθέτως το ανέμεναν. Ο λόγος… απλός. Το προηγούμενο διάστημα ο ανεξάρτητος βουλευτής επιχείρησε, μέσω υπουργών και βουλευτών, να… προσεγγίσει τη Ρηγίλλης, αλλά δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση. Παρόμοια… υποδοχή συνάντησε και από την πλευρά της Ντόρας (προσπάθησε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, μέσω του Θ. Γιαννόπουλου).. Οπότε, τι άλλο να κάνει; Βγήκε ξανά στην «επίθεση». Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος του κ. Τατούλη δεν συγκινεί εσχάτως τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, εξ ου και η τελευταία «καταλυτική παρέμβασή» του έγινε από τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας…


Σχολιάστε εδώ